6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPeste 1.000 de imigranţi, salvaţi de Marina italiană

Peste 1.000 de imigranţi, salvaţi de Marina italiană

Marina Militară italiană a anunţat, vineri, că a salvat, în ultimele două zile, peste 1.000 de imigranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană ca să ajungă în Europa, transmite Mediafax.

Operaţiunile de salvare, efectuate de dispozitivul militar mobilizat de Italia în Marea Mediteraneană în cadrul “Mare Nostrum”, s-au încheiat în cursul nopţii, în largul Insulei Lampedusa (sud).

Potrivit unui comunicat al Marinei Militare, 233 de refugiaţi au fost recuperaţi miercuri seară, iar alţi 823 joi seară, dintre care 30 sunt femei şi 46 minori, a precizat aceeaşi sursă.

Şase nave militare şi elicoptere au fost implicate în aceste operaţiuni.

Refugiaţii provin în mare parte din Egipt, Irak, Pakistan şi din Tunisia. Ei urmează să ajungă sâmbătă în portul sicilian Augusta.

Mii de imigranţi, provenind din Africa Subsahariană, dar şi din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală încearcă în fiecare an să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în ţări UE.

La începutul lunii octombrie, cel puţin 400 de persoane, printre care femei şi copii, au murit în două naufragii produse în apropierea Insulei Lampedusa, principala poartă de intrare în Europa a imigranţilor din Africa.

Confruntându-se cu un aflux de imigranţi şi pentru a evita repetarea unor drame precum cele survenite în apropiere de Lampedusa, Guvernul italian a lansat la jumătatea lunii octombrie operaţiunea “Mare Nostrum”, care vizează consolidarea dispozitivului militar în zonă.

Cele mai citite

Analiză: Companiile încă nu reușesc să adopte strategii climatice, deși au înregistrat progrese în raportare

Există o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deși și-au asumat angajamente privind...

Taylor Swift a fost desemnată de revista TIME personalitatea anului 2023

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost desemnată miercuri Personalitatea Anului 2023 de către revista TIME, pentru că "nimeni altcineva de pe planetă în prezent...

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă