-0.5 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialPeste 1.000 de functionari au protestat in strada impotriva DGFP Timis

Peste 1.000 de functionari au protestat in strada impotriva DGFP Timis

Zona centrala a Timisoarei a fost blocata ieri, pentru mai bine de doua ore, de cei peste 1.000 de functionari publici din primariile timisene. Cu fluiere si pancarte, acestia au dat startul toamnei sindicale nu printr-o greva, ci printr-un protest impotriva deciziei Directiei Finantelor Publice din judet de a bloca conturile Trezoreriei de unde sa se plateau drepturile speciale ale angajatilor. Masura a fost luata acum o luna, cand directorul DGFP Timis, Dumitru Popovici, a sesizat Directia judeteana de Munca, Solidaritate Sociala si Familie ca drepturile functionarilor sunt primite ilegal prin fondul de cheltuieli materiale si nu prin fondul de cheltuieli cu personalul.
Conform contractului colectiv de munca semnat in decembrie 2004, functionarii publici primesc in plus fata de salariu sume care variaza in jurul a 5 milioane de lei pentru cheltuielile cu medicamentele, imbracamintea si transportul. Banii, cel putin pentru municipalitatea timisoreana, nu vin de la bugetul de stat, dupa cum a specificat primarul Gheorghe Ciuhandu, ci din fondurile stranse de la contribuabilii timisoreni. Dupa ce timp de opt luni nimeni nu a sesizat vreo neregula, in august, conturile din Trezorerie au fost blocate, lasand oamenii fara bani si, implicit, fara posibilitatea de a-si plati ratele. "Este o masura abuziva”, acuza primarul Gheorghe Ciuhandu, care s-a solidarizat cu sindicalistii. In institutia pe care o conduce sunt in situatia amintita 400 de angajati, iar suma de bani blocata ajunge pana la doua miliarde de lei. La exact o luna de cand nu a mai avut acces la contul propriu, in 7 septembrie, Primaria Timisoara a atacat in contencios Trezoreria.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă