0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPeru: Aproape 250 de copii sub cinci ani au murit de frig

Peru: Aproape 250 de copii sub cinci ani au murit de frig

Aproape 250 de copii sub cinci ani au murit in urma unui val de frig neobisnuit, care s-a abatut asupra unei regiuni muntoase din Peru.

Copiii mor in urma pneumoniilor si altor infectii respiratorii in fiecare an in lunile de iarna in Anzii din Peru, insa, in acest an, temperaturile extrem de scazute au sosit cu cel putin trei luni mai devreme decat de obicei, scrie BBC, citata de ziare.com.

Expertii dau vina pe schimbaruile climatice pentru iarna grea care a inceput in luna martie in aceasta parte a lumii unde, in general, sezonul rece incepe in iunie.

Frigul extrem, care a adus zapada, temperaturi scazute si vanturi puternice a ucis mai multi copii decat s-au inregistrat anual in ultimii patru ani. In total, 246 de copii, sub cinci ani, au murit pana acum, si a trecut doar jumatate din iarna.

Copiii, care sunt in general subnutriti in aceasta zona marcata de saracie, sunt mult mai vulnerabili la frigul extrem. In plus, in regiune nu exista servicii medicale adecvate.

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

De ce email marketing-ul rămâne un canal de marketing important în 2023

Într-o realitate în care o mulțime de canale noi de comunicare apar și dispar cu rapiditate, email marketing-ul persistă, fiind un adevărat pilon al...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă