6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPersoanele sărace din Capitală îşi vor putea spăla gratuit hainele la Spălătoria...

Persoanele sărace din Capitală îşi vor putea spăla gratuit hainele la Spălătoria Socială din Griviţa

Persoanele cu venituri mici vor putea să-şi spele gratuit hainele sau să primească sfaturi în legătură cu igiena personală, la Spălătoria Socială inaugurată, marţi, în Bucuresti, proiectul fiind o premieră la nivel naţional.

Spălătoria Socială a fost inagurată, marţi, în prezenţa primarului general Sorin Oprescu.

Proiectul iniţiat de Asociaţia Portico pune gratuit la dispoziţia tuturor persoanelor cu venituri mici şi a familiilor numeroase servicii de consiliere în domeniul igienei personale, detergent şi balsam donat de Unilever, precum şi zece maşini de spălat şi zece urscătoare semiprofesionale oferite de Whirlpool, dintre care una dedicată nou-născuţilor.

Astfel, orice locuitor al Capitalei care are nevoie de aceste servicii din cauza situaţiei socio-materiale cu care se confruntă (persoane cu venituri mici, şomeri, pensionari, părinţi singuri, persoane fără adăpost) va putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispoziţie de Spălătoria Socială (spălare, uscare, detergent).

De asemenea, o maşină de spălat şi un uscător vor fi rezervate pentru spălarea şi uscarea hainelor de copii cu vârste până la un an.

Programările se pot face direct la locaţie de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 sau la telefonul 0765 421 286. Asistenţii DGASMB, care oferă şi consultanţă privind igiena personală, dar şi modul de operare al maşinilor, vor efectua prin sondaj anchete sociale printre beneficiari pentru a determina nevoile reale ale acestora.

Spălătoria funcţionează în Calea Griviţei 216 (lângă staţia de metrou Griviţa).

“Simplul fapt că am reuşit colaborarea fără sincope dintre DGASMB, companiile multinaţionale şi ONG reprezintă un succes în sine de care vor beneficia peste 120 de familii în fiecare lună. Dar adevăratul succes va fi reprezentat de educarea şi îmbunătăţirea igienei personale pentru beneficiarii programului şi de măsura în care şi alte ONG-uri şi companii vor fi interesate să ni se alăture iniţiativelor din domeniile educaţie, sănătate şi cultură, în care noi activăm”, a susţinut directorului executiv al Asociaţiei Portico, Florian Fugaşin.

Potrivit Violetei Luca, national sales manager al Whirlpool România, “lucrurile aparent mici, precum posibilitatea de a păstra igiena familiei, ajută la construirea demnităţii şi decenţei vieţii”, compania implicându-se la nivel internaţional în programe care au totalizat peste 73 milioane dolari.

La rândul său, Fulvio Guarneri, director marketing Unilever South Central Europe a spus că parteneriatul pentru proiectul Spălătoriei Sociale “a venit de la sine”, pentru că răspunde obiectivului companiei de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii a peste un miliard de oameni până în anul 2020.

Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Statele Unite – mesaj de la ONU: “Trebuie să rămânem cu toții alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie”

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis un mesaj ferm, în care solicită tuturor țărilor membre ONU să ofere sprijin Ucrainei și să...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
Ultima oră
Pe aceeași temă