31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAjutor financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc

Ajutor financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia europeană în domeniu, vor beneficia de un acjutor financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc, în limita sumei de 309.500 de euro.

Ajutorul se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA şi se prefinanţează din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ajutorul se acordă pentru cererile depuse începând cu 4 ianuarie 2016. Cererile se raportează la o perioadă de depozitare de 90, 120 şi 150 de zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una dintre categoriile de produse aflate în Anexă, care face parte din hotărâre, şi trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puţin 10 tone de produse dezosate şi cel puţin 15 tone pentru celelalte produse. După aprobarea cererii, plata se va face în contul beneficiarului, în termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitată şi aprobată. 

Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi reţeaua sa teritorială. 

Totodată, APIA va pune la dispoziţia solicitanţilor formularistica şi documentaţia necesare aplicării corecte a măsurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc şi va elabora metodologia de aplicare a măsurii şi ghidul solicitantului. Acestea vor fi afişate pe site-ul oficial al APIA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă