3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialPercheziții la comercianții din Bacău, Buzău și Vrancea. Prejudiciul, patru milioane de...

Percheziții la comercianții din Bacău, Buzău și Vrancea. Prejudiciul, patru milioane de lei

Polițiștii au făcut, miercuri și joi, verificări la mai mulți agenți economici din județele Bacău, Buzău și Vrancea, întrucât, din 2012 și până în prezent, au produs sau comercializat tone de vin contrafăcut. Prejudiciul în acest caz este de patru milioane de lei, infomează Mediafax.

Astfel, agenții economici din Bacău, Buzău și Vrancea au comercializat către 75 de societăți din 12 județe peste 200 de tone de vin contrafăcut.

În urma controalelor, au fost ridicate, în vederea analizării în laborator, probe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societaţile verificate, precum și documente.

Polițiștii au stabilit că reprezentanții acestor agenți economici ar fi produs sau comercializat, din 2012 și până în prezent, peste 200 de tone de vin contrafăcut, sub diferite marci. Vinul ar fi fost vândut fie ambalat în sticle sau în recipiente din plastic, fie vrac, către 75 de agenți economici din 12 județe.

Totodată, s-au făcut cercetări cu privire la beneficiarii mărfurilor comercializate, precum și la corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite.

La activități au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcţia de Inspecţii Viti-vinicole și inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
Ultima oră
Pe aceeași temă