25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPercheziții în București și în șapte județe. Ce caută poliția

Percheziții în București și în șapte județe. Ce caută poliția

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare joi 34 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Buzău şi Iaşi, anunță Poliția Capitalei.

Sunt aplicate şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la aproximativ 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la circa 2.000.000 de lei. 

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2013 reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament tip 'fantomă' pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar. 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă