10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPercheziții DNA la sediul Poliţiei Locale Ploieşti

Percheziții DNA la sediul Poliţiei Locale Ploieşti

Procurorii DNA Ploieşti fac, marţi după-amiază, percheziţii la sediul Poliţiei Locale Ploieşti.

Surse judiciare au afirmat că descinderile au loc în dosarul în care fostul director al instituţiei Cristinel Toader, care s-a autosuspendat din funcţie, este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie.

Cristinel Toader, aflat în arest preventiv, este cercetat pentru infracţiuni precum şantaj, folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută. 

În perioada 2013 – 2014, Cristinel Toader, în calitate de director general al Poliției Locale Ploiești, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituții, adică i-a constrâns membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele, pe care le-a furnizat mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1000 euro, notează DNA. 

Astfel, pentru un concurs organizat în luna ianuarie 2014 pentru ocuparea funcției de șef serviciu, Cristinel a contactat persoana care candida pentru postul respectiv, de la care a pretins și a primit suma de 1000 euro în schimbul furnizării subiectelor pentru proba scrisă a concursului. Pentru a obține subiectele, Cristinel i-a spus unui membru din comisia de examinare, cel care a și conceput subiectele că își va pierde locul de muncă. 

După ocuparea funcției de către persoana respectivă, în luna martie 2014, Cristinel a amenințat-o cu desființarea funcției dacă nu îi pune la dispoziție variantele de subiecte de examen și răspunsurile corecte ale acestora pentru un alt concurs organizat la poliția locală pentru ocuparea unui post. Totodată, Toader Cristinel a contactat persoana care candida pentru postul respectiv, de la care a pretins și a primit suma de 200 euro în schimbul furnizării subiectelor pentru proba scrisă a concursului.

Anterior, pentru un alt concurs organizat în martie 2013, în cadrul Poliției Locale Ploiești, Toader Cristinel a obligat un subaltern să conceapă, să redacteze și să-i furnizeze subiectele de examen, pe care le-a pus la dispoziția unui candidat înainte de proba scrisă, pentru ca acesta să fie declarat admis, fără însă a pretinde sume de bani în schimb.

După ocuparea funcției respective, noul ocupant al postului a fost numit președinte al comisiei de examinare pentru un alt concurs de șef birou. 
Președintelui comisiei de examinare i-a fost impus de către Toader Cristinel – sub amenințarea cu desființarea locului de muncă – să introducă în plicurile cu subiecte pentru concurs niște variante de subiecte care, contrar procedurii, nu fuseseră concepute de el, ca președinte al comisiei de examinare, ci fuseseră impuse de directorul general al instituției, în vederea favorizării unui anumit candidat care, în urma concursului desfășurat, a fost desemnat câștigător.

Mai mult, în perioada 2012 – 2014, deși deținea funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, în mod repetat, Toader Cristinel a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a S.C. ESROM ADVERTISING SRL Ploiești (în care a deținut anterior calitatea de asociat/administrator) și S.C. ZEDEKA ADVERTISING SRL Ploiești (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfășurând în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă