3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPercheziţii DNA la locuinţa fostului secretar de stat Ioan Andreica şi la...

Percheziţii DNA la locuinţa fostului secretar de stat Ioan Andreica şi la o firmă unde este asociat

Reprezentanţii DNA au făcut, joi, percheziţii la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica şi la sediul unei firme la care el este asociat, Andreica spunând că a fost informat telefonic despre aceste percheziţii, însă nu i s-a spus pentru ce este cercetat, informează Mediafax.

Omul de afaceri Ioan Andreica (PDL) a declarat, joi,  că ofiţeri din cadrul DNA Bucureşti au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la el acasă şi la sediul firmei SC Euroland SA Bistriţa, la care este acţionar, însă nu l-au informat pentru ce este cercetat.

“Nu sunt în localitate. Sunt la Bucureşti. M-au sunat de la DNA Bucureşti şi mi-au spus că vor să intre la mine acasă şi să facă o percheziţie şi, pentru că nu eram acasă, le-am dat voie să spargă încuietoarea, am trimis acolo un avocat şi atât. Nu mi-au spus la telefon pentru ce sunt cercetat. Au mai făcut o percheziţie şi la sediul firmei SC Euroland SA Bistriţa, unde sunt acţionar. Dacă ştiam că vin cei de la DNA, nu aş fi plecat din Bistriţa, i-aş fi aşteptat acasă”, a declarat Ioan Andreica.

Întrebat dacă au vreo legătură percheziţiile de joi cu plecarea sa din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Andreica a spus că între cele două situaţii nu există nicio legătură.

“Eu m-am retras din MDRT şi nu mai sunt nici în prima linie politică. Mă ocup de afacerile mele. Nu are nicio legătură plecarea mea din minister cu ce se întâmplă acum. Nu e plăcut să fii cercetat de DNA, dar asta este. Eu nu ştiu să fi făcut greşeli, am lucrat corect”, a declarat Andreica.

Ioan Andreica a demisionat din funcţia de secretar de stat în MDRT în luna septembrie a anului trecut, fiind acuzat că ar fi favorizat primarii PSD şi PNL în ce priveşte proiectele finanţate de minister. Andreica a negat toate acuzaţiile şi a spus că, cel puţin în privinţa proiectelor privind alimentările cu apă, primarii PDL au primit de două ori mai mulţi bani decât ceilalţi.

Andreica a mai deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o poziţie de demnitate publică.

“Cred că ajung patru ani, doi într-o parte, doi în alta. E ca un mandat complet. E vremea să fac şi altceva”, declara el la vremea respectivă.

Cele mai citite

Ce a discutat Nicolae Ceaușescu cu Henry Kissinger în 1974 la București

Decesul recent la vârsta de 100 de ani a fostului mare diplomat și secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a readus în...

Primarul Cherecheș anunța că e prieten cu Ciolacu și Ciucă, doar cu patru luni înainte să fie condamnat la închisoare și să fie capturat...

Fostul primar de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care acum este arestat în Germania, anunța cu doar patru luni mai înainte că el este...

Ce a discutat Nicolae Ceaușescu cu Henry Kissinger în 1974 la București

Decesul recent la vârsta de 100 de ani a fostului mare diplomat și secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a readus în...
Ultima oră
Pe aceeași temă