10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSpecialPercheziţii DNA la sediile APIA București și Ilfov. Directori din cadrul APIA...

Percheziţii DNA la sediile APIA București și Ilfov. Directori din cadrul APIA au prejudiciat bugetul UE cu 26 milioane euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, luni, percheziţii la sediile Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti şi Ilfov, dar şi percheziţii domiciliare în 18 locații situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de corupție şi fraude cu fonduri europene, comise în anul 2012.

În această cauză, sunt vizați directori din conducerea APIA București și Ilfov, iar prejudiciul estimat se ridică la 26 milioane euro, în dauna bugetului Uniunii Europene, au precizat surse judiciare. 

Percheziţiile sunt efectuate atât în domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăți comerciale, cât şi în trei sedii ale unor instituții publice.

Despre percheziții, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că este vorba despre un caz din 2012, pe care atât el, cât şi cei de la APIA     l-au sesizat instituţiilor statului, precizând că speră să se fi ajuns "la capătul aţei".

"Este un caz din anul 2012, pe care şi eu şi cei de la APIA l-am sesizat tuturor instituţiilor statului de la acea vreme. Este vorba despre o societate din Bulgaria care, după ce a câştigat o anumită licitaţie, nu a mai livrat produsele respective", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a adăugat că, potrivit informaţiilor pe care le are, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este în proces de recuperare a scrisorii de garanţie cu o bancă din Bulgaria, procesele din România fiind câştigate, în timp ce, în Bulgaria, acestea sunt în derulare.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanţii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Serviciul Român de Informaţii.

Cele mai citite

În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global

BAT anunță rezultate remarcabile obținute în atingerea obiectivelor ambițioase privind managementul apei folosite în procesul de producție Obiectivele BAT până în anul 2025 includ certificare...

Footprints AI a bugetat investiții de peste 1 milion de euro pentru dezvoltare în 2023

Footprints AI, companie românească ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, a bugetat investiții de peste 1 milion...

Chiriţoiu: Avizăm HG de plafonare a preţurilor RCA

Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă