5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPepe a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare

Pepe a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare

Curtea de Apel Bucureşti a redus, joi, pedeapsa în cazul interpretului de muzică latino Pepe, pe numele său adevărat Ionuţ Pascu, de la un an la trei luni de închisoare cu suspendare, în procesul în care este acuzat de vătămare corporală după ce a bătut doi tineri într-un bar din Drumul Taberei, în aprilie 2005.

 

De asemenea, fratele cantaretului, Miguel Pascu, a ramas cu 6 luni inchisoare cu suspendare din pedeapsa initiala de 1 an si jumatate data de Judecatoria Sectorului 1, redusa de tribunal la 1 an. Despagubirile fixate de magistratii Tribunalului Bucuresti catre victima, Andrei Condoianis, au ramas tot la 18.000 lei.

Instanta i-a mai obligat sa plateasca, in solidar, daune morale in valoare de 20.000 de lei, respingand cererea de acordare a daunelor materiale. Avocatul Andrei Condoianis si prietena lui, Alina Doroftei, i-au acuzat in aprilie 2006, pe cantaretul Pepe si pe Miguel Pascu, de vatamare corporala grava, dupa ce au fost batuti de catre acestia intr-un bar.

 

Procurorii au stabilit că Pepe şi fratele lui, Miguel, s-au deplasat la bar la zece minute după izbucnirea acestui scandal. În timpul audierilor, cei doi au negat că ar fi venit la faţa locului, după ce au fost sunaţi de nepotul lor, dar această apărare a fost contrazisă de declaraţia unei tinere angajată ca barman. Aceasta a povestit procurorilor că Franco Pascu a plecat din bar, revenind după zece minute însoţit de cei doi învinuiţi. Potrivit Pediafax, anchetatorii au stabilit că "declaraţiile învinuiţilor sunt nesincere şi neconcordante cu celelalte probe administrate", fiind în contradicţie cu actele medicale existente.

 

În certificatul medical şi în raportul de expertiză medio-legală se arată că "leziunile traumatice suferite de partea vătămată s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, şi nu de un corp dur". Condoianis a avut nevoie de 16-18 zile de ingrijiri medicale.

 

În timpul urmaririi penale, Condoianis a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor fraţilor Pascu din vătămare corporală gravă în cea de tentativă de omor.

Prin ordonanţa 1097/P/2006 din 27 februarie 2006, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus neînceperea urmăririi penale pentru tentativă de omor, stabilindu-se că Pepe şi fratele lui nu au acţionat cu intenţia de a ucide. Acuzaţia lor a rămas cea de vătămare corporală gravă.

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă