3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPediatria Spitalului Județean, aproape gata pentru inaugurare

Pediatria Spitalului Județean, aproape gata pentru inaugurare

După trei luni de muncă susţinută, jumătate din secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Constanţa este renovată. Lucrările de reabilitare continuă şi se estimează ca spaţiul modernizat să fie dat în folosinţă în jurul datei de 15 septembrie. A fost renovată şi secţia de Terapie Intensivă Neonatologie.

„Lucrările au fost făcute cu temeinicie. Mă bucur să arăt constănţenilor că ceea ce s-a dorit şi ceea ce s-a început printr-un protest s-a realizat o lucrare ce este deosebită”, a ­precizat, ieri, managerul ­Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână.

Pediatria s-a schimbat la faţă

Reamintim faptul că la începutul acestui an, câteva zeci de mămici au protestat în faţa unităţii spitaliceşti, nemulţumite de condiţiile din secţia de Pediatrie. Imediat după acest moment, Ministerul Sănătăţii a decis să aloce de urgenţă fonduri pentru renovare. O contribuţie financiară pentru această lucrare o are şi Consiliul Judeţean Constanţa. Copiii şi aparţinătorii acestora vor beneficia, aşadar, din luna septembrie de condiţii decente pentru internare şi pentru tratamente. ­Spaţiile reparate cuprind saloane şi cabinete pentru consultaţii. În perioada imediat următoare va fi adus şi mobilierul. Într-o primă etapă, vor fi amenajate 38 de paturi pentru copii şi 23 de paturi pentru mame, urmând ca numărul paturilor pentru pacienţii secţiei de Pediatrie să crească până la 90.

Reabilitare completă la ­Chirurgie I

În prezent, se reabilitează total şi Chirurgia I. Se lucrează şi aici la foc automat în saloane, sălile pentru pansamente şi în cabinetele pentru medici. „Totul este dat jos până la cărămidă. Au fost schimbate toate cablurile, toate instalaţiile termice, sanitare, electrice şi pavimentul. Practic, putem vorbi de o clădire nouă. A mai rămas doar structura de rezistenţă. Inclusiv pereţii sunt placaţi cu rigips. O astfel de secţie conferă siguranţă pentru încă cel puţin 25 de ani de acum încolo fără probleme”, a mai spus managerul spitalului.

Secţia va cuprinde 75 de paturi, din care şapte vor fi în Postoperator. „Din fericire, la secţia Chirurgie I totul va fi nou, pentru că tot ce înseamnă paturi şi alte dispozitive au fost cumpărate de spital din banii pe care i-am câştigat din procesul cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a completat directorul. Banii pentru lucrări provin de la Consiliul Judeţean. 

Chirurgia II, un punct bifat

În urmă cu doar câteva luni, a fost inaugurat noul bloc operator al  Chirurgiei Generale, unul dintre cele mai moderne la ora actuală din România, aflat pe secţia Chirurgie II. Blocul operator cuprinde cinci săli de operaţie, iar salonul postoperator cuprinde dotări de ultimă oră  pentru terapie intensivă. În acest spaţiu există monitor pentru funcţiile vitale, aspiratoare, gaze medicale, saltele speciale, electrocardiograf. În plus, toate paturile au telecomenzi şi lămpi pentru manevre la patul bolnavului.

Lucrările de modernizare au pornit de la un protest al mamelor

Cele mai citite

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...
Ultima oră
Pe aceeași temă