-0.6 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialSurse CNN: Paul Manafort se va preda, luni, procurorului special Robert Mueller,...

Surse CNN: Paul Manafort se va preda, luni, procurorului special Robert Mueller, în cadrul anchetei privind ingerințele Rusiei în alegerile americane

UPDATE 14.15: Potrivit suurselor citate de CNN, Paul Manafort se va preda, luni, procurorului special care va ancheta prezumtivele ingerințe ale Rusiei în alegerile americane, Robert Mueller.

Marele juriu stabilit de procurorul special Robert Mueller a formulat, sâmbătă, primele acuzaţii în cadrul anchetei asupra interferenţelor Rusiei în alegerile americane, iar luni urmează să se efectueze prima arestare.

Acuzațiile sunt secrete, conform ordinelor emise de un judecător federal, iar documentele necesare privind arestarea au fost emise de vineri. Purtătorul de cuvânt al procurorului special Robert Mueller a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, dezvăluit de CNN.

Conform mersului anchetei de până acum, cinci „candidați” s-ar „califica” pentru arestare. Primul ar fi Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Donald Trump, pentru care acuzațiile au fost susținute de probe. Acesta a câștigat 60 milioane dolari din afaceri cu rușii și alți lideri proruși din regiune. Pentru Oleg Deripaska, prietenul lui Vladimir Putin, firma lui Manafort a lucrat în perioada 2005-2009. În timpul campaniei prezidențiale din SUA, Manafort i-a trimis buletine informale lui Deripaska. Al doilea om, posibil să fie arestat luni, este Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională și politică externă al lui Trump.

Acesta l-a mințit până și pe vicepreședintele Mike Pence în privința legăturilor sale cu rușii. Alt „candidat” la arestare este Carter Paige, consilier pe probleme de energie al lui Trump, care a avut legături cu oficiali ruși în timpul campaniei prezidențiale. Acesta nu a fost audiat încă și oricum a anunțat că va invoca Amendamentul 5, care-i dă dreptul să nu răspundă la întrebări, dacă răspnsul îl poate incrimina. Fiul și ginerele lui Trump ar putea fi și ei arestați, existând evidențe ale întâlnirii lor cu oficiali ruși, dar aceștia au susținut că nu au acordat o atenție specială evenimentelor respective.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă