23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPDL si PSD si-au impartit ministerele

PDL si PSD si-au impartit ministerele

Premierul desemnat, Emil Boc, a anuntat, miercuri  ca, in urma negocierilor cu PSD, s-a convenit ca democrat-liberalilor sa le revina Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Economiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Turismului.

La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca social-democratilor le revin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul IMM-urilor si Mediului de Afaceri. Acestor portofolii li se adauga cel al ministrului pentru relatia cu Parlamentul.

Ministerul Justitiei si Libertatilor Publice va fi condus, dupa cum s-a anuntat, de un independent.

 

Geoana a anuntat ca potrivit celor convenite cu PDL el va fi presedintele Senatului si vicepresedinte al CSAT, o functie ce va fi infiintata special pentru el. De asemenea, Geoana a spus ca maine vor fi desemnati titularii ministerelor, iar vineri Guvernul va fi prezentat Parlamentului pentru validare. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă