22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPD-L nu vrea un viceprimar liberal la Primaria Capitalei

PD-L nu vrea un viceprimar liberal la Primaria Capitalei

PD-L nu este de acord cu nominalizarea unui viceprimar liberal, a anuntat vineri vicepresedintele democrat-liberal Adriean Videanu, dupa ce primarul Sorin Oprescu si-a manifestat dorinta ca unul dintre adjunctii sai sa fie desemnat din randul PNL.

"PD-L mentine alianta cu PNG si va sustine in Consiliul General al Municipiului Bucuresti un viceprimar din partea PD-L si un viceprimar PNG", a declarat Adriean Videanu, citat de Hotnews. El a precizat ca democrat-liberalii vor sustine proiectele viabile pe care Sorin Oprescu le va propune pentru rezolvarea problemelor Bucurestiului si l-a asigurat pe noul primar ca majoritatea PD-L-PNG va avea o atitudine constructiva in CGMB, spre deosebire de modul in care a procedat PSD in perioada 2000-2004.

 

Adriean Videanu a mai declarat ca in cursul diminetii de vineri ca a predat "nu numai mandatul de primar general, ci si biroul din cladirea Primariei Generale a Capitalei", intr-o intalnire de o ora cu noul primar general, Sorin Oprescu, in care a avut loc un schimb de discutii utile si un schimb de informatii, astfel incat noul edil sa isi inceapa in bune conditii mandatul.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu ca poate ar fi mai corect ca al doilea viceprimar sa fie din zona liberala. Asa e mai corect, avand in vedere ca asa au dorit cetatenii", a declarat Sorin Oprescu in prima sa zi de primar al Capitalei. El a precizat ca Adriean Videanu i-a promis ca va prezenta propunerea in discutiile de la PDL.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca a "luat act" de opinia lui Sorin Oprescu referitoare la un viceprimar PNL, dar ca nu i-a promis actualului edil ca va propune acest lucru in forurile partidului.

La randul sau, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a spus ca este posibil ca Sorin Oprescu sa se simta mai confortabil cu un viceprimar liberal, mentionand ca nu respinge ideea acestuia, dar ca trebuie purtate discutii mai profunde cu primarul si cu partidele din CGMB. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă