20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPC-uri in rate mai mici decat alocatia unui elev

PC-uri in rate mai mici decat alocatia unui elev

Elevii si studentii care au depus cereri pentru acordarea unui ajutor financiar in valoarea de 200 de euro in vederea achizitionarii de calculatoare pot consulta lista finala a beneficiarilor programului la adresa http://euro200.edu.ro.
Anul acesta numarul beneficiarilor a crescut, din cei 28.991 solicitanti eligibili, 28.005 vor primi cuponul valoric pentru achizitionarea de PC-uri, departajarea acestora facandu-se in functie de venitul lunar brut pe membru de familie, in limita bugetului aprobat anual cu aceasta destinatie de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Mai exact, 96% din solicitantii eligibili vor primi bonurile valorice in valoare de 200 de euro, ceea ce reprezinta un real succes, raportat la procentul beneficiarilor de anul trecut (53%) sau din anul 2004 (20%). Eliberarea bonurilor valorice se va face in perioada 25 iunie-1 august 2006 de catre unitatea scolara unde a fost depus dosarul, iar achizitionarea de calculatoare se face in termen de 30 de zile de la primirea cuponului (26 iunie-31 august 2006).
Beneficiarii se pot prezenta la oricare agent economic care comercializeaza computere si pot achizitiona calculatoare in baza bonului valoric in original, achitand diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. Configuratia minima obligatorie pentru care se acorda ajutor financiar este un calculator cu procesor 1,6 GHz, 128 MB RAM, 40 GB harddisk si software de baza.
Cine nu a reusit sa se inscrie in acest program are o alta sansa, oferita de grupul K Tech – Ultra PRO, BCR si INTUITEXT, divizia de software educational a Softwin, care a lansat promotia "Plateste-ti calculatorul din alocatia ta de elev!”, ce se desfasoara la nivel national, in 1500 de scoli, pana la sfarsitul acestei luni.
Este vorba despre o oferta accesibila din punctul de vedere al achizitiei – un PC in valoare de 857,14 RON. Cu ajutorul cardului co-branded BCR – Ultra PRO elevii pot cumpara in rate sistemul respectiv, valoarea minima a ratei de achizitie fiind mai mica decat alocatia lunara de elev. Configuratia acestui sistem include un procesor Intel Celeron la 2,26 GHz, memorie 256 MB, harddisk de 80 GB, CD-ROM, iar ca software Linux si BitDefender Professional Ultra PRO Edition. In plus, cu talonul primit in scoala elevii vor primi bonus doua CD-uri INTUITEXT cu software educational, lectii interactive de geografie si biologie.
Bineinteles, obtinerea cardului de credit necesar cade in sarcina parintilor. Insa nu exista nici o limita minima a veniturilor care pot fi luate in considerare (dar care trebuie dovedite cu adeverinta de salariat sau talon de pensie), creditul acordat putand ajunge – in functie de scoring-ul acordat de banca solicitantului – la echivalentul a 16 salarii nete. Cu alte cuvinte, poate fi obtinut un plafon de creditare mult mai mare decat valoarea obiectului ales a fi achizitionat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă