3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021
AcasăSpecialPatru reguli pentru o gustare sănătoasă

Patru reguli pentru o gustare sănătoasă

Gustările sunt importante atât pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece mențin nivelul de energie pe tot parcursul zilei și elimină senzația de foame. Uneori, gustările sunt înțelese greșit, zahărul și grăsimile sunt puse pe primul loc, iar salatele sunt pur și simplu uitate. Revista Canadian Living propune patru reguli pentru o gustare sănătoasă.

1.Alege ceva fresh

Ai nevoie de opt mese de fructe și legume pe zi. Este o idee bună să începi fiecare gustare cu un fruct. Încearcă să mănânci crudități și humus.

2.Combină alimentele pentru un plus de proteine

Dacă mănânci o gustare bogată în carbohidrați nu o să îți țină prea mult de foame. Încearcă să combini proteinele cu carbohidrații, sau chiar carbohodrați cu grăsimi sănătoase pentru a alunga foamea. Combină iaurtul cu semințe și fructe uscate, o sa îți placă la nebunie această combinație.

3.Nu uita să te hidratezi

Adaugă la gustarea ta un pahar de apă sau o cană de ceai verde. Dacă bei ceva înainte să mănânci te ajută să scapi de senzația de foame și astfel nu vei mânca prea mult.

4.Pregatește-ți gustarea înainte să ți se facă foame

Știm cu toții că luam decizi raționale despre mâncare atunci când nu ne este foame. Pregătind gustarea înainte, te va ajuta să nu exagerezi cu alimentele și să mănânci mai sănătos.

 

Cele mai citite

Ciolacu promite să nu încurce premierul

Ciolacu promite să nu încurce premierul, lăsându-l să-și îndeplinească rolul de șef al Guvernului. Președintele PSD a explicat că are o relație foarte bună...

Premiile Academiei Române se anunță peste două zile

Premiile Academiei Române vor fi decernate într-o ceremonie care se va desfășura miercuri, 8 decembrie 2021. La această acțiune se vor anunța premiile aferente...

Summitul liderilor de partide conservatoare din Europa. AUR salută declarația finală

Summitul liderilor de partide conservatoare din Europa s-a desfășurat la Varșovia și s-a încheiat printr-o declarație comună. În România, partidul AUR salută această declarație. AUR...
Ultima oră
Pe aceeași temă