1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPatru persoane intoxicate cu ciuperci

Patru persoane intoxicate cu ciuperci

Patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Petrosani dupa ce au cules ciuperci din padure si apoi le-au consumat. Unul dintre pacienti a ajuns in coma de gradul 1 la spital, dar medicii i-au salvat viata.

Alte trei persoane au suferit forme mai usoare de intoxicare, dar a fost nevoie si in cazul lor de ingrijiri medicale de specialitate. "In serviciul de urgenta au fost aduse patru persoane care prezentau simptomele unei acute intoxicatii cu ciuperci. Dintre cele patru persoane una a fost mai afectata, o coma 1, celelalte trei au avut o stare mai buna si au fost internate", a declarat Liliana Celofan, medic UPU Petrosani.
Medicii ii avertizeaza pe culegatorii de ciuperci sa nu consume in aceasta perioada decat bureti cumparati din magazine, chiar daca cunosc foarte bine speciile. In anii foarte ploiosi, acestea sufera mutatii din cauza apelor de pe torenti, care spala buretii otravitori si, in aceste conditii, si ciupercile care in mod normal sunt comestibile pot contine substante otravitoare.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă