24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialPatru blocuri-turn de 15 etaje in zona Doamna Ghica

Patru blocuri-turn de 15 etaje in zona Doamna Ghica

„Planorama Doamna Ghica” este un nou proiect imobiliar de construire a unui ansamblu privat de imobile in sectorul 2 al Capitalei, pe strada Gherase, nr. 118. In acest loc vor fi ridicate patru blocuri-turn, fiecare avand regimul de inaltime de 2 S+P+15 E. Vor fi in total 1104 locuinte si 680 de locuri de parcare.
Lucrarile de construire a primului bloc au debutat inca de la inceputul acestui an si sunt programate sa se finalizeze in cursul anului 2007. In cursul acestei luni vor incepe lucrarile la cel de-al doilea bloc, care va aduce un concept unic, respectiv apartamente de patru camere, utilate cu un dormitor cu toaleta inclusa si o mica terasa. Aceasta idee inovatoare va permite cuplurilor sa-i creasca pe cei mici si sa-si pastreze intimitatea, in acelasi timp, precum si posibilitatea ca mai multe familii sa locuiasca impreuna.
Conform programului, se prevede ca intreaga zona care cuprinde cele patru turnuri sa fie finalizata in cursul anului 2008. In prezent, sunt terminate cele doua subsoluri care au destinatia de garaje si s-a trecut la construirea parterului. Suprafata construita la sol a primului bloc va fi de 1520 metri patrati, inclusiv protectia balcoanelor.
Preturile pentru achizitionarea apartamentelor sunt cuprinse intre 33.380 si 120.000 de euro, in functie de numarul de camere si de dotarile acestora.

Descrierea proiectului

Edilii sectorului 2 au aprobat autorizatia de construire solicitata de catre S.C. Soft Rom Net SRL pentru edificarea, in prima etapa, a unei cladiri gen turn cu regimul de inaltime de 2 S+P+15 E cu urmatoarele functiuni:
– Subsolurile 1 si 2 Ð parcaje, adaposturi de protectie civila, spatii tehnice, scari si rampe de acces, ascensoare;
– Parter Ð hol de acces, mici birouri cu spatii anexa, administratie, spatiu pentru colectarea deseurilor menajere;
– Etajele 12, 13, 14 si spatiul tehnic in care se afla camera motoarelor lifturilor vor fi retrase;
– Etajele 1-15 vor avea locuinte cu apartamente de 1, 2, 3 camere;
– Ultimele niveluri vor fi acoperite cu terase circulabile si necirculabile.
Cladirea va fi dotata cu: instalatii sanitare, electrice, iar incalzirea locuintelor se va face prin amplasarea in fiecare apartament a unei centrale murale care va furniza atat energia termica pentru incalzire, cat si apa calda pentru consum.
Inaltimea maxima totala a cladirii-turn cu regimul de P+15 etaje va fi de 58 de metri, conform avizului Autoritatii Aeronautice. Cladirea se inscrie in categoria cladirilor „foarte inalte” si respecta toate prescriptiile tehnice legale referitoare la aceasta categorie de constructii.

Spatii verzi

Accesul principal in cladire se face printr-un hol generos, din care se accede la cele doua scari si patru lifturi. La intrare este prevazuta sa existe o rampa de acces pentru persoanele cu handicap. La parter vor fi construite spatii anexe pentru carucioare, biciclete, receptie si camera pentru cutiile postale.
Apartamentele au terase si balcoane, din care unele sunt partial inchise. Pardoselile din locuinte vor fi din parchet in camerele de zi si dormitoare, gresie in bucatarii, bai si spatiile pentru circulatie, balcoane si terase.
La nivelul solului sunt prevazute spatii verzi intre aleile pietonale si carosabil. Totalul suprafetei destinate spatiilor verzi si amenajarilor peisajere va fi de 1096 mp, care reprezinta 26,94% din totalul suprafetei ramase libere.

Suprafetele ansamblului de blocuri vor fi urmatoarele:

– 18.144 mp suprafata totala
– 97.979 mp pentru locuinte (apartamente, casa scarii, lifturi, holuri, camerele de gunoi si toate anexele aferente)
– 819 mp pentru mici spatii de birouri la parter cu anexele lor
– 7.500 mp zona verde
– 36.000 mp de subsoluri

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă