-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialPatru barbati acuzati ca planuiau atentate, arestati la New York

Patru barbati acuzati ca planuiau atentate, arestati la New York

Patru barbati au fost arestati si acuzati ca au planificat atacuri teroriste impotriva unor obiective militare si a unei sinagogi din New York, a anuntat miercuri procurorul general intr-un comunicat.

Cei patru au fost arestati "sub acuzatia de complot in vederea provocarii de explozii la o sinagoga din cartierul Riverdale din Bronx, la New York, si ca au tras asupra unor avioane militare stationate la baza garzii nationale a Aeroportului Stewart din Newburgh, cu rachete sol-aer de tip Stinger", precizeaza comunicatul citat de Mediafax.

Pentru a obtine aceste arme, acuzatii au avut contacte cu un informator al FBI, care a furnizat grupului "o racheta inactiva si explozibili inerti", potrivit oficialilor. Suspectii erau urmariti de un an.

Este vorba despre James Cromitie, alias Abdul Rahman, David Williams, cunoscut si ca Daud sau DL, Onta Williams, alias Hamza, si Laguerre Payen, alias Amin si Almondo.

Comunicatul a fost semnat de procurorul districtului de sud al New Yorkului, Lev Dassin, seful politiei orasului New York, Raymond Kelly, si oficialul local al FBI.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
00:01:52

Un ostatic thailandez eliberat își amintește de cele 50 de zile în captivitate în Gaza

Anucha Angkaew, un ostatic thailandez în vârstă de 28 de ani care a fost eliberat din captivitate, din Gaza, de către Hamas, a povestit...
Ultima oră
Pe aceeași temă