26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPatronatele apreciaza ca salariul minim nu poate fi majorat la 705 lei...

Patronatele apreciaza ca salariul minim nu poate fi majorat la 705 lei in 2010

Patronatele considera ca salariul minim pe economie poate fi majorat in 2010, chiar si in conditii de criza, dar nu la 705 lei, cat era mentionat in ultima forma a proiectului legii de salarizare unitara pentru bugetari, anunta Agerpres.

"Suntem convinsi ca poate fi realizata o crestere a salariului minim in 2010, chiar si in conditii de criza, dar nu cred ca nivelul de 705 lei este cu putinta", a declarat joi presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, prezent la discutiile de la Ministerul Finantelor Publice pe marginea proiectului legii de salarizare unitara pentru bugetari.

In opinia sa, un nivel de 650 lei pentru salariul minim este acceptabil, mai ales ca majoritatea contractelor de munca pe ramura negociate pana acum au deja stabilit salariul minim pentru 2010 la 650 lei.

Coraci a mai spus ca, in ceea ce priveste proiectul de lege, "lucrurile sunt pe un drum bun" si "asezate corect" in ceea ce priveste ierarhizarea coeficientilor de salarizare.

Coeficientii si ierarhizarea sunt aproape de norma europeana, a spus presedintele UGIR-1903, care a dat ca exemplu raportul dintre salariul presedintelui tarii si cel al unui conferentiar, care este la fel ca in Franta sau Italia.

Pe de alta parte, sindicatele, desi sperau sa obtina majorarea salariului minim la 750 lei in 2010, considera nivelul de 705 lei propus de Finante ca fiind absolut rezonabil in conditiile in care cresterea economica a Romaniei in 2010 ar putea fi zero.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă