19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialPatriarhul Daniel, primit de Patriarhul Rusiei

Patriarhul Daniel, primit de Patriarhul Rusiei

 
Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române condusă de patriarhul BOR, Daniel, a fost primită sâmbătă de Patriarhul Kirill, al Moscovei şi al întregii Rusii, în Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul.
 
Patriarhul Daniel se află la Moscova, în perioada 2-5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, informează basilica.ro.
Sâmbătă după amiaza, patriarhul Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc şi se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei şi celorlalţi Primaţi prezenţi la evenimente.
Toţi Întâistătătorii ortodocşi vor adresa un cuvânt.
La sosirea pe Aeroportul Internaţional Sheremetyevo din Moscova, patriarhul Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan şi Episcopul Irineu de Orsk şi Gai.
Din delegaţia Patriarhiei Române fac parte, alături de patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolit Nifon şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ştefan Ababei, arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător.
La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale.
Luni, 4 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat luni pentru AGERPRES că vizita patriarhului BOR, efectuată la invitaţia patriarhului Khirill al Moscovei şi al Întregii Rusii, nu este una bilaterală
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 587: Zelenski, mesaj către miniștrii de Externe din UE

Victoria Ucrainei în faţa Rusiei ''depinde'' de cooperarea între Kiev şi Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în faţa miniştrilor de externe ai...

Un tânăr beat a atacat cu un cuțit un grup de persoane, la un concert din Constanța! Momente de panică

Tânărul periculos a început să înjure lumea la concert după ce a băut foarte mult. Acesta a pornit un scandal cu un grup...

Incendiul de lângă maternitatea Giulești ar fi fost pus intenționat

Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, în incinta respectivă se afla și un depozit cu probe adunate de polițiști, însă nu este clar...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies