11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialPatriarhia Română îi aduce un ultim omagiu lui Vadim

Patriarhia Română îi aduce un ultim omagiu lui Vadim

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ÎPS Daniel, a trimis un mesaj de condoleanțe familiei lui Corneliu Vadim Tudor, în care a subliniat că tribunul, un ”om credincios şi erudit, patriot şi bun orator va rămâne în memoria românilor pentru pasiunea şi spiritul său dinamic”. 

Astfel, Patriarhia a arătat că se va ruga ca ”să așeze sufletul lui Corneliu Vadim Tudor împreună cu drepții”. 

Citește și: PORTRET. Vadim, campionul extremismului

Redăm mesajul Patriarhiei: 

”Am primit cu tristețe vestea trecerii neașteptate din această viaţă a domnului Corneliu Vadim Tudor, scriitor, jurnalist şi om politic, implicat activ în viaţa publică românească, mai ales după anul 1990. Om credincios şi erudit, patriot şi bun orator, domnul Corneliu Vadim Tudor va rămâne în memoria românilor pentru pasiunea şi spiritul său dinamic, dovedite în susținerea propriilor sale convingeri.  În aceste momente grele de suferință şi durere pentru dumneavoastră şi toți cei care l-au cunoscut, rugăciunea pentru el şi pomenirea lui cu recunoştinţă rămân legătură de iubire mai tare decât moartea şi mângâiere pentru suflet.Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții şi Domnul vieţii, Care ne spune: „Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi!” (Ioan 11, 25), să așeze sufletul domnului Corneliu Vadim Tudor împreună cu drepții, în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârșit! Veșnica lui pomenire din neam în neam! Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndurerată”, se arată în mesajul ÎPS Daniel. 

Citește și: FOTO: Sute de oameni, lângă sicriul lui Vadim: ”Cred că i-au grăbit sfârșitul acolo la spital”

Corneliu Vadim Tudor a murit luni, la vârsta de 65 de ani, la Spitalul Militar. 

Cele mai citite

Aproape 110.000 de români lucrează în companii americane

În România sunt prezente în acest moment 960 de companii americane, la care lucrează aproape 110.000 de persoane, a anunțat noua ambasadoare a Statelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă