0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialPasajele Muncii, Unirii si Victoriei vor fi renovate in acest an

Pasajele Muncii, Unirii si Victoriei vor fi renovate in acest an

Administratia Strazilor din cadrul Primariei Capitalei intentioneaza ca in acest an sa renoveze pasajele Muncii, Unirii si Victoriei si sa inceapa reabilitarea Pasajului Lujerului, potrivit Agerpres.
Edilii Capitalei au prevazut pentru 2009 lucrari de renovare la cele trei pasaje, care vor include decopertarea anumitor elemente de structura care necesita interventii, injectari, rosturi de dilatatie, refacerea tencuielii deteriorate, tratarea rosturilor si a fisurilor si realizarea semnalizarii rutiere.
Contractul pentru aceste lucrari este deja incheiat, iar termenul de finalizare a proiectului este 15 iunie a.c. Lucrarile ar urma sa se finalizeze in patru luni si au un cost estimat la 6,8 milioane de lei.
In ceea ce priveste reabilitarea Pasajului Lujerului, municipalitatea este in procedura de achizitie publica in vederea contractarii unei firme constructoare.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, marti, ca executantul ar putea fi nominalizat in luna iulie, astfel incat lucrarile sa inceapa in luna august. Valoarea de investitie pentru acest proiect este de 42 milioane de lei, fara TVA.
De asemenea, Administratia Strazilor are in acest an de reabilitat 34 de strazi in cele sase sectoare ale Capitalei (toate aflate in procedura de achizitie publica) si 96 de strazi aflate in intretinere post garantie pana la 31 august 2010. Acestea din urma sunt strazi care au fost reabilitate in perioada 2000-2004 si pe care se va aplica covor asfaltic, acolo unde este deteriorat.
Primarul general Sorin Oprescu a aratat ca la terminarea acestor lucrari de reparatii va cere si o analiza a calitatii asfaltului turnat, astfel incat acesta sa nu se mai strice in fiecare an.
Administratia Strazilor mai are programate reparatii pe 50 de strazi, in zonele adiacente acestora, incercand sa amenajeze si parcari intre blocuri, in cadrul contractelor de reparati

Cele mai citite

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...
00:00:25

Filipine condamnă acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud

Filipine a condamnat sâmbătă (9 decembrie) „acțiunile ilegale și agresive” ale Chinei în Marea Chinei de Sud, declarând că paza de coastă a Chinei...

Israelul îl acuză pe secretarul general al ONU că se aliază cu Hamas

Guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că este de partea Hamas, în contextul în care înaltul oficial portughez a...
Ultima oră
Pe aceeași temă