21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPasageri ai Eurostar, sfatuiti sa nu respire prea tare, din cauza oxigenului...

Pasageri ai Eurostar, sfatuiti sa nu respire prea tare, din cauza oxigenului insuficient

Pasagerii unui tren Eurostar au fost sfatuiti sa nu respire prea tare, pentru a nu ramane fara oxigen in tunelul de sub Canalul Manecii, unde 2.000 de persoane au ramas blocate in cinci garnituri, din cauza intemperiilor, relateaza Sunday Mirror, in editia electronica, scrie Mediafax.

O bunica a povestit cum a fost nevoita sa deschida cu forta usa unui tren Eurostar blocat sambata, de teama ca cei doi nepoti care o insoteau s-ar fi putut sufoca din cauza lipsei de oxigen. Yvonne Lewis, 54 de ani, din North London, a fost unul dintre cei 2.000 de pasageri britanici ramasi timp de aproape 18 ore fara hrana si apa in vagoanele trenurilor blocate, in interiorul carora temperatura era de 40 de grade Celsius.

Ea nu a avut de ales decat sa incerce aceasta salvare dramatica, vazand ca nepotii sai in varsta de 10 si respectiv 7 ani, dintre care unul sufera de diabet, erau pe punctul de a lesina. "Eram blocati in tren de patru ore si nimeni nu ne spunea ce se petrece. Nu puteam sa mai stau. Nepotii mei erau aproape sa lesine si unii copii vomitau", spune femeia.

"Mecanicul s-a inchis in cabina locomotivei, iar noi am batut in usa intreband ce se intampla (…). Pasagerii au devenit foarte furiosi. Eram disperati pentru ca nu puteam sa respiram si era ca in sauna, insa prin difuzoare ni se comunica sa respiram mai putin si sa stam pe scaune", a adaugat ea.

Turistii ingroziti, multi intorcandu-se acasa dupa ce au vizitat Disneyland Paris, sustin ca au fost tratati precum animalele din custi de personalul Eurostar, care le-a sugerat sa nu mai respire prea tare pentru ca nu exista suficient oxigen.

Multi au crezut ca au fost loviti de o bomba, dupa ce trenurile s-au oprit brusc si au ramas in bezna din cauza unei defectiuni tehnice despre care se crede ca a fost provocata de un urias bloc de gheata care a cazut de pe vagoane. Cateva femei au lesinat, copii au inceput sa vomite, au izbucnit violente, iar pasagerii au fost obligati sa urineze pe coridoare. Aproape 1.500 de persoane, printre care se afla si fotomodelul Claudia Schiffer, au fost rugati sa evacueze garniturile de tren.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă