38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialParticipanţii la protestul Cartel Alfa de la Galaţi au cerut DEMISIA lui...

Participanţii la protestul Cartel Alfa de la Galaţi au cerut DEMISIA lui Liviu Pop şi intervenţia Guvernului

Aproximativ 200 de persoane au participat, joi, la Galaţi, la un protest organizat de Cartel Alfa în faţa sediului Prefecturii, cerând demisia ministrului delegat pentru dialog social Liviu Pop şi intervenţia Guvernului pentru ca ArcelorMittal Galaţi să nu închidă furnalele, scrie Mediafax.

În timpul acţiunii, care s-a desfăşurat fără incidente de la ora 15:00 şi până la ora 17:00, liderul local al Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, a cerut demisia ministrului delegat pentru dialog social Liviu Pop, despre care a spus că în loc să intre într-un dialog cu sindicaliştii români participă la discuţii cu investitori străini care sunt nemulţumiţi de legislaţia muncii din România, transmite corespondentul Mediafax.

La acţiune a participat şi preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Mircea Scântei, care a susţinut că este necesară intervenţia Guvernului şi iniţierea unui dialog cu ArcelorMittal Galaţi pentru ca fluxurile de producţie a oţelului să fie menţinute.

Citeşte şi:

 Braşov: Aproximativ 200 de sindicalişti ai Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii

Sindicalişti „Cartel Alfa” au PICHETAT Guvernul cerând modificarea Legii dialogului social

„În toată metalurgia românească au rămas doar zece la sută din cei care lucrau în 1990. Pentru că în ultimele zile presa a anunţat închiderea a două furnale din Franţa, ne exprimăm maxima îngrijorare privind închiderea fluxului primar şi ştergerea de pe harta metalurgiei a Galaţiului. De aceea, cerem Guvernului să discute cu patronul ca nicio secţie sau hală industrială să nu fie dată la fier vechi”, a declarat Scântei.

Acţiunea de la Galaţi s-a înscris în protestele organizate, joi, la nivel naţional, sindicaliştii care au participat la miting cerând modificarea de urgenţă a Legii dialogului social, privatizări care să asigure păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă, deblocarea posturilor din sectorul bugetar, crearea de locuri de muncă, creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 lei şi abrogarea actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă