9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialParteneriat public-privat pentru Castelul Bran (VIDEO)

Parteneriat public-privat pentru Castelul Bran (VIDEO)

Castelul Bran ar putea ramane in administratia statului roman, incepand cu a doua jumatate a anului. Varianta unui parteneriat public-privat s-a despris in cadrul primei discutii dintre ministrul Culturii, Theodor Paleologu, si proprietarul actual al castelului, Dominic de Habsburg.

Dupa retrocedarea Branului, singura oferta de vanzare pe care familia a facut-o administratiei din Brasov a fost de 60 de milioane de euro. Daca ar fi fost acceptata, tranzactia ar fi fost un record, iar castelul Bran ar fi devenit cel mai scump castel medieval vandut.

Pana la o hotarare definitiva, ministrul Culturii si Dominic de Habsburg vor avea o alta discutie vineri, la Bran, iar sambata cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...
Ultima oră
Pe aceeași temă