3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialParteneriat privat transformat in functii la stat

Parteneriat privat transformat in functii la stat

Unul dintre protejatii ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a fost confirmat, ieri, prin votul consilierilor judeteni, la conducerea Parcului Industrial Cugir (judetul Alba).
Emil Muntean a indeplinit pana acum functia de director interimar, dupa ce fostul director PSD a fost indepartat in urma unui control care i-a descoperit un aviz de insotire a marfii completat gresit. Emil Muntean si Teodor Atanasiu sunt prieteni vechi. La vremea la care Teodor Atanasiu a fost numit ministru, cei doi erau asociati la firma “Montag Albu” SNC. Acestia aveau fiecare cate 20% din firma. Restul il detineau in procente egale fostul deputat de Alba, Dan Coriolan Simedru, actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba, Mihai Nicusor (numit de Atanasiu la conducerea Companiei Nationale “Romtehnica”) si o alta persoana fizica, pe nume Gheorghe Albu. Administratorii firmei erau Atanasiu si Albu. Societatea nu are un obiect de activitate principal declarat in timp ce domeniile secundare sunt: productie, comert intern, servicii si import-export. Emil Muntean a fost director adjunct al Parcului Industrial Cugir pana in luna martie a acestui an, cand a fost numit in locul lui Cornel Cornea, director general. Acesta a fost schimbat din functie din cauza unei note de constatare a auditorilor din cadrul CJ si a unui proces-verbal de inspectie al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba. In documente se precizeaza ca SC “Parcul Industrial Cugir” ar fi livrat catre SC “Pericle” SRL Dragasani, in urma unei licitatii, 13.500 de kilograme de deseuri de motoare electrice, in timp ce cantitatea aprobata in caietul de sarcini al licitatiei era de 4.000 de kilograme. Dupa dezmembrarea Turnatoriei de Fonta s-au mai livrat catre SC “Pericle” alte 7.300 de kilograme. Problema semnalata de controlori a fost aceea ca avizul de insotire a marfii s-a efectuat dupa ce deseurile de motoare electrice au ajuns deja in custodia firmei din Dragasani. Practic este vorba de o neregula minora, care i-a determinat pe reprezentantii PSD sa spuna ca fostului director Cornel Cornea i s-a cautat nod in papura pentru a i se face loc protejatului lui Teodor Atanasiu.
Numirea unor fosti colaboratori in functii importante la nivel judetean sau national este o practica des intalnita la ministrul Apararii. Atanasiu a promovat-o in functia de director general al DGFP Alba pe Adela Ghisoiu. Aceasta i-a urmat lui Teodor Atanasiu in functia de administrator al firmei “B & M Direct Consulting” SRL Cugir din data de 19 august 2004. Teodor Atanasiu a ramas actionar (33,3%) la aceasta firma pana in noiembrie 2004 cand a cedat pachetul detinut catre Marinela Mihai, sotia sefului de la “Romtehnica”, Mihai Nicusor.

Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...
Ultima oră
Pe aceeași temă