3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialParlamentul german a aprobat suplimentarea fondului de stabilitate financiară al UE

Parlamentul german a aprobat suplimentarea fondului de stabilitate financiară al UE

Parlamentul german a aprobat joi suplimentarea fondului de stabilitate financiară al UE, într-un vot cu valoare de test pentru Angela Merkel, după ce o parte din coaliţia sa s-a opus proiectului, relatează NewsIn.

Mulţi germani se împotrivesc alocării de mai mulţi bani pentru a ajuta ţările din Zona euro care se confruntă cu dificultăţi financiare, precum Grecia.

Vineri, camera superioară a Parlamentului german se va pronunţa asupra măsurilor, dar, potrivit aşteptărilor, le va accepta.

Toate cele 17 ţări care folosesc moneda unică europeană trebuie să ratifice angajamentul de a suplimenta fondurile de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro.

Până în prezent, 10 state au aprobat.

Angajamentul Germaniei, cea mai mare economie din Europa, ar urma să crească de la 123 miliarde de euro la 211 miliarde.

Germania devine astfel cea de-a unsprezecea ţară care aprobă extinderea anvelopei şi a competenţelor Fondului european de salvare /FESF/, creat în 2010 pentru a veni în ajutorul ţărilor din Zona euro aflate în dificultate. Berlinul va fi cel mai mare contributor la acest fond.

Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 sisteme noi de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate în următorii ani cu 26 de sisteme de scanare, primele aparate urmând să fie livrate și montate...
Ultima oră
Pe aceeași temă