3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialParcarile Dalli, in administrarea Primariei Capitalei, incepand de luni

Parcarile Dalli, in administrarea Primariei Capitalei, incepand de luni

Luni 13 iulie, cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de societatea Dalli Exim SA trec in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, relateaza agentia NewsIn. In comunicatul PMB se fac urmatoarele precizari: “Noi am instiintat societatea Dalli Exim SA ca este necesar sa predea Primariei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate pana acum, deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea si am trimis notificarile. Incepand de saptamana viitoare, Primaria, prin structura sa nou creata, va prelua  gradual aceste parcari pentru ca dorim sa facem ceea ce am promis: sa recuperam domeniul public, in folosul bucurestenilor", a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a anuntat, pe 14 iunie, la bilantul unui an de mandat ca a instiintat firma Dalli Exim ca ii inceteaza contractul cu municipalitatea pentru parcarile din Bucuresti, la exact 11 luni dupa ce afimase ca a reziliat acest contract. Oprescu spunea tot atunci ca predarea-primirea celor peste 3.300 de locuri de parcare urma sa se faca in 30 de zile de la notificare, astfel ca pana la data de 11 iulie toate parcarile treceau in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Initial, Sorin Oprescu a declarat in sedinta din 11 iulie 2008 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca a reziliat contractul cu Dalli. "Am reziliat contractul pentru parcari cu firma Dalli", anunta Oprescu motivad ca era un contract dezavatanjos pentru municipalitate. Ulterior, insa, si-a nuantat afirmatia, precizand ca a inceput "demersurile legale pentru rezilierea contractului".

Firma Dalli a fost infiintata in 1993 de omul de afaceri Dorin Cocos. Insa omul de afaceri Dorin Cocos a declarat, pentru NewsIn, ca nu mai are nicio legatura cu firma Dalli de sase ani. "Primarul Oprescu minte, implicandu-ma pe mine in acesta afacere", a spus Cocos.

Cele mai citite

Aplicațiile mobile de cazinou din România – funcții inovatoare moderne

Tu știi care sunt funcțiile inovatoare ale aplicațiilor mobile de cazinou, care fac jocul pe telefon simplu, rapid și sigur? Află ce se ascunde...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă