9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialParadise Lost concerteaza la Romexpo

Paradise Lost concerteaza la Romexpo

» Astazi are loc, de la ora 19.00, la Bucuresti concertul Paradise Lost. In deschidere va canta trupa romaneasca de metal Negura Bunget.

» Pionieri ai gothic-metalului, in 2007 Paradise Lost au implinit 19 ani de activitate, marcati de aparitia unui nou album, "In Requiem".
Dupa succesul concertului precedent din Bucuresti, una dintre cele mai influente trupe rock britanice din ultimii 15 ani, Paradise Lost, revine in Romania astazi, la Romexpo.

Biletele pentru concert pot fi
achizitionate din magazinele Diverta, reteaua Bilet.ro, magazinul Muzica, Librariile Carturesti, Sala Palatului si online la bilet.ro, ticketpoint.ro, bilete.ro, blt.ro. Pretul unui bilet cumparat astazi este de 70 RON.
De-a lungul a aproape 20 de ani de cariera, Paradise Lost nu au fost doar creatori de noi genuri muzicale, ci le-au imbinat si au trecut peste ele cu o usurinta de invidiat. De la debutul din 1990, "Lost Paradise", un disc de o greutate apasatoare, trecand prin infloriturile electronice prevalente pe albume ca "One Second" (1997) sau "Host" (1999), pana la reintoarcerea triumfala si uluitoare din 2005 (cu albumul self-titled), sound-ul lor a continuat sa evolueze, dar melodicitatea sobra si profunda a ramas ca o esenta definitorie a identitatii sonore a Paradise Lost.
In 1991 trupa a editat albumul "Gothic", nu atat un nume de disc cat o adevarata definire a unui intreg gen muzical, iar influenta capodoperei "Draconian Times" din 1995 isi face simtite reverberatiile si astazi, trupe ca HIM, Nightwish sau Cradle Of Filth fiind indatorate profund maestrilor goticului modern.
Inregistrat in Anglia si Canada, "In Requiem" ii gaseste pe Paradise Lost facand un usor pas lateral fata de inclinatiile spre partea sumbra a vietii, catre un teritoriu mai putin explorat, continuand calatoria spre partea intunecata a heavy metalului, in acelasi timp ramanand inconfundabili si usor de recunoscut.
"Mai crud, mai organic, mai putin cizelat", asa defineste chitaristul Gregor Mackintosh muzica ultimului album. "Este o incercare de a gasi un echilibru intre brutalitate si empatie, intre horror si frumusete. Nu e o sarbatoare si nici un mars funebru, este doar vorba de sentimentele si emotiile ce apar atunci cand esti inconjurat de viata si de moarte."
Spectacolul va avea loc in Pavilionul 18. Negura Bunget vor filma cu aceasta ocazie un DVD, anunta organizatorul One Event.
Accesul pietonal se va face pe poarta B (Bd. Expozitiei, vis-a-vis de Universitatea Romano-Americana) si poarta D (reprezentanta Mercedes).

Cele mai citite

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă