11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Parada gay și marșul celor de la Noua Dreaptă, în weekend, în Capitală

În acest weekend, persoanele care sprijină comunitatea gay pot participa la Marșul Diversității, care va avea loc sâmbătă, în Capitală. Și extremiștii de la Noua Dreaptă au anunțat un marș pentru sprijinirea valorilor familiei creștine tradiționale, tot sâmbătă.

Aflată la cea de-a XI-a ediție, parada gay de anul acesta are ca temă diversitatea: ”Prietenia la mândrie se cunoaște!”.

”Romanii trebuie sa inteleaga ca orientarea sexuala si identitatea de gen sunt caracteristici importante ale fiintei umane, nu impedimente in viata de familie si cea profesionala,” a declarat coordonatoarea evenimentului, Daniela Prisacariu.

Pe de altă parte,ca în fiecare an, Noua Dreaptă a anunțat un marș al normalității, în care participanții vor milita pentru interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex, precum și interzicerea adopțiilor de către cupluri gay.

”Marsul pentru Normalitate din acest an are loc intr-un moment in care lobby-ul homosexual a inregistrat o victorie importanta prin adoptarea anul acesta pe 4 februarie in Parlamentul European a Raportului Lunacek, care transforma "minoritatile sexuale" intr-un grup privilegiat in Uniunea Europeana. Acest raport defineste comportamentul homosexual ca fiind "normal" si pune bazele unei adevarate dictaturi gay in Uniunea Europeana, devenind un instrument politic de presiune asupra guvernelor si parlamentelor nationale pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex si a adoptiilor de copii de catre asemenea "cupluri", arată Noua Dreaptă, într-un comunicat de presă.

Citește și: Începe GayFest 2013: Se va lăsa şi în acest an cu VIOLENŢĂ? Iată ce spun organizatorii

Marșul organizat de Noua Dreaptă se desfășoară între orele 11.30 – 14.30, pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei – str. Halelor – Dealul Patriarhiei, iar organizatorii estimează că vor fi aproximativ 300 de persoane.

Parada gay, organizată de asociația ACCEPT, începe la ora 16.00 și se încheie la ora 20.00, și se va desfășura pe traseul Șoseaua Kiseleff (de la Piața Arcului de Triumf) – Piața Victoriei. La paradă vor participa aproximativ 500 de persoane.

Citește și: Marşul pentru Normalitate: Extremiştii de la Noua Dreaptă mărşăluiesc împotriva homosexualilor
 

Ultima oră
Pe aceeași temă