17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialPapagal exotic, furat de la Zoo Targu-Mures

Papagal exotic, furat de la Zoo Targu-Mures

Un hot a spart doua lacate ca sa fure un papagal de la Gradina Zoologica din Targu-Mures

Un papagal exotic, evaluat la circa 35 de milioane de lei vechi, a fost furat din pavilionul de pasari al Gradinii Zoologice din Targu-Mures. Papagalul, pe nume Lulu, era originar din Australia. Disparitia a fost sesizata de angajatii gradinii, care au gasit lacatele de la intrare sparte. "Din investigatii a rezultat ca, intre orele 5 si 7, autori necunoscuti au patruns intr-un pavilion cu pasari exotice din incinta Gradinii, prin ruperea lacatului de la usa de acces in acesta, dupa care au patruns intr-o boxa prevazuta cu lacat la intrare, pe care l-au rupt", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Mures, Livia Popa. Ea sustine ca furtul a fost reclamat la politie chiar de directorul Gradinii Zoologice, Berecski Baltazar.
"Ar fi gresit sa banuiesc pe cineva", a spus Berecski Baltazar, care afirma ca nu se poate gandi ca furtul a fost planificat de vreun angajat. "Vizitatorii, daca platesc bilet, pot sta toata ziua sa viziteze si sa fil-meze fara ca cineva sa ii suspecteze", a mai spus Berecski. El sustine ca, in urma cu doi ani, un pui de maimuta a fost furat la comanda unui circar, insa politistii au recuperat repede animalul.
Gradina Zoologica din Targu-Mures a fost infiintata in anii ‘60 si se intinde pe 20 de hectare de teren. In prezent, institutia gazduieste in jur de 500 de animale apartinand catorva zeci de specii, grupate pe pavilioane distincte. Pavilionul primatelor este unicul pavilion modern din Romania si corespunde din toate punctele de vedere pentru intretinerea moderna a animalelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă