39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialPapa, pe Twitter: "Continuaţi să vă rugaţi pentru mine"

Papa, pe Twitter: „Continuaţi să vă rugaţi pentru mine”

„Dragi prieteni, vă mulţumesc din toată inima şi vă cer să continuaţi să vă rugaţi pentru mine. Papa Francisc”, a scris duminică Jorge Bergoglio în italiană în primul său mesaj postat pe Twitter pe contul papal @pontifex, potrivit Mediafax.

Alegerea Papei argentinian, miercuri seara, a antrenat redeschiderea contului papal pe Twitter, închis în urma retragerii lui Benedict al XVI-lea, prin postarea mesajului „Habemus Papam Franciscum” („Avem un Papă, Francisc”, în latină).

După două luni şi jumătate de existenţă, @pontifex, contul pe Twitter al lui Benedict al XVI-lea, alimentat în nouă limbi, a fost închis simultan cu retragerea sa, pe 28 februarie, la ora locală 20.00 (21.00, ora României).

Acest cont a atras, de când a fost lansat, pe 12 decembrie, aproximativ 2,5 milioane de abonaţi, dintre care peste un milion şi jumătate în engleză. Mesajele au fost traduse în italiană, spaniolă, germană, franceză, portugheză, poloneză, arabă şi latină. A zecea limbă ar urma să fie chineza.

Pariul îndrăzneţ cu Twitterul al lui Benedict al XVI-lea a fost foarte dezbătut la Vatican şi în cadrul Bisericii Catolice. În opinia susţinătorilor acestuia, era vorba despre intrarea şefului Bisericii în dialog cu tânăra generaţie şi transmiterea mesajului Evangheliei către aceasta. Însă, în opinia altora, Papa se expunea în mod inutil pe Twitter, primind numeroase critici, insulte şi glume scabroase, fără să poată răspunde.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă