3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialPanouri solare în premieră pe un stadion din România

Panouri solare în premieră pe un stadion din România

Stadionul Ilie Oană din Ploieşti a fost dotat cu o instalaţie solară completă şi un sistem de centrale termice în condensare, devenind prima arenă ecologică din România.

Valoarea totală a sistemelor instalate cu ajutorul Ariston Thermo România pe stadionului din Ploieşti este de aproximativ 100.000 de lei (cca. 24.000 de euro).

Sistemele de panouri solare şi centrale termice montate pe stadionul Ilie Oană vor asigura atât apa caldă cât şi încălzirea întregului complex. Utilizarea sistemului solar reduce consumul de energie şi facturile aferente, acoperind necesarul de apă caldă menajeră până la 70%. Instalaţia de centrale termice în condensare poate aduce, la rândul său, economii de până la 35% la încălzire faţă de un sistem cu centrale convenţionale. Ariston va realiza mentenaţa pe întreaga perioadă de viaţă a produselor oferite.

“Tehnologia condensării şi energia solară reprezintă varianta ideală a unui sistem de încălzire, combinând centralele în condensare şi panourile solare. Prin utilizarea celor două echipamente performante, stadionul va beneficia atât de energia gratuită a soarelui, cât şi de tehnica eficientă a condensării “, a declarat Cătălin Drăguleanu, Directorul de Vânzări al Ariston Thermo România.

Singura arenă eco din România, stadionul Ilie Oană a fost inaugurat la finele săptămânii trecute printr-un meci între o echipă alcătuită din fostele glorii ale FC Petrolul şi o alta formată din foşti jucători de renume ai naţionalei, precum Gheorghe Hagi şi Gică Popescu. La eveniment au participat aproximativ 15.000 de persoane, meciul fiind precedat de un concert de muzică simfonică.

Compania Ariston Thermo România, lider pe piaţa de centrale termice şi unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de panouri solare, este sponsor al echipei FC Petrolul.

“Am fost impresionaţi de eforturile Municipalităţii în ridicarea acestui stadion la standarde internaţionale. În plus, am fost convinşi că echipa FC Petrolul, una cu tradiţie în fotbalul românesc, va ajunge din nou în Liga 1, acolo unde îi este locul şi am dorit să ne asociem cu aceste două exemple de perseverenţă şi succes”, a declarat Cătălin Drăguleanu.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

De la 1 ianuarie cresc taxele din nou. Aproape un milion de firme, afectate

De la 1 ianuarie 2024, taxele vor crește din nou în România, pentru a doua oară în ultimele 12 luni. Vor fi afectate, în primul...

CE va sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro

Propunerea Comisiei Europene(CE) de a sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani nu este contestată...

Parchetul European a preluat dosarele DNA de fraudare a fondurilor europene de către „grupul” lui Sebastian Ghiță

O citația a Parchetului European (EPPO) condus de către Laura Codruța Kovesi transmisă, la începutul acestei luni, către un om de afaceri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă