1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialPambuccian: fonduri straine de tip cioclu asteapta sa cumpere tot, foarte ieftin

Pambuccian: fonduri straine de tip cioclu asteapta sa cumpere tot, foarte ieftin

Problemele de finantare de pe piata romaneasca au atras fonduri de tip "cioclu", care asteapta sa cumpere tot, la preturi foarte mici, astfel ca, dupa trecerea crizei, toata tara ar putea apartine altora, a declarat deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informatiei.

"Sunt fonduri de tip cioclu, care si-au deschis birouri in toata tara si asteapta sa cumpere foarte ieftin. Tinta lor acum sunt investitiile imobiliare, achizitionate la 20% din valoarea proprietatilor, cu teren si cladire. Astfel de fonduri vor incepe sa cumpere din 2010 si firme romanesti. Daca nu rezistam trei ani, cat ar putea sa tina criza, ne vom trezi ca toata tara este cumparata", a spus Pambuccian miercuri, la un seminar monitorizat de Mediafax.

Pambuccian a aratat ca principala preocupare a intreprinzatorilor romani in aceasta perioada ar trebui sa fie tinerea in viata, prin orice mijloace, a firmelor.

"Vom avea un somaj cum n-am mai avut in Romania niciodata. Acest lucru il vom vedea din toamna. Diferenta dintre un somaj enorm si unul foarte mare nu va fi facuta de masurile pe care guvernantii le au in vedere in aceste zile, de cresteri de salarii si alte cheltuieli de acest tip, ci de cum vom mentine in viata firmele", a afirmat Pambuccian.

Pe de alta parte, el a aratat ca actuala criza financiara reprezinta o oportunitate pentru industria IT&C, deoarece firmele vor fi nevoite sa utilizeze in aceasta perioada tot mai multe solutii pentru reducerea cheltuielilor operationale.

Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă