3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPăltinişul, revigorat de europeni

Păltinişul, revigorat de europeni

Staţiunea montană va căpăta o nouă faţă, cu ajutorul a 26 milioane de lei.

După ani de zile în care investiţiile în Păltiniş au fost insignifiante vin şi primele fonduri europene prin care se doreşte să se dea o nouă faţă staţiunii montane aflate la cea mai mare altitudine din România.

Primele investiţii serioase vin pe mâna unor societăţi private şi ajung împreună la peste 14 milioane de lei din fonduri europene şi la un total de 26. Cea mai mare parte din bani vine în Păltiniş prin Programul Operaţional Regional pentru modernizarea şi extinderea hotelului Casa Turiştilor. E vorba de trei vile, 16, 17 şi 18. De aseme­nea, administraţia locală din comuna Jina a semnat un con­tract de finanţare nerambur­sa­bi­lă de şase milioane de lei pentru amenajarea unui domeniu schi­a­bil în comuna Jina. Valoarea to­tală a proiectului este de aproape 12 milioane de lei. Ambele proiecte au fost deja semnate la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia.

Modernizarea Casei Turiştilor se va întinde pe doi ani de zile. Astfel, capacitatea de cazare va creşte simţitor. „E o investiţie bună, însă nu va schimba nimic major în Păltiniş. Eu încurajez toţi proprietarii de cabane şi că­bănuţe să aplice pentru fonduri europene”, spune primarul Klaus Iohannis. Păltinişul este subordonat administrativ municipiului Sibiu. Comuna Jina speră să primească cu 50% mai mulţi turişti după încheierea proiectului de amenajare a unui domeniu schiabil. 

Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă