4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPalin il acuza pe Obama ca va instaura "tribunale ale mortii"

Palin il acuza pe Obama ca va instaura “tribunale ale mortii”

Fosta candidata la vicepresedintia SUA, Sarah Palin, il acuza pe Barack Obama ca vrea sa instaureze "tribunale ale mortii" prin reforma din sistemul de sanatate, cu "birocrati" care vor decide cine are dreptul de a primi tratament medical, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Palin l-a acuzat pe Obama ca vrea sa "nationalizeze sistemul sanatatii" printr-un organism public care "va refuza sa plateasca" cheltuielile medicale ale asiguratilor. "Si cine va suferi cel mai mult cand vor limita ingrijirile? Bolnavii, batranii si persoanele cu handicap", a scris ea pe Facebook.

"Parintii mei sau copilul meu cu probleme de sanatate vor trebui sa vina in fata 'tribunalului mortii' lui Obama, unde birocratii vor decide, subiectiv, daca sunt demni sa primeasca ingrijiri in functie de 'nivelul lor de productivitate in societate' ", a scris ea.

Palin le-a cerut sustinatorilor ei sa "se implice in aceasta dezbatere cruciala". "Nationalizarea sistemului de sanatate ar fi un punct fara intoarcere in ingerinta statului in viata cetatenilor", a avertizat ea.

In iulie, Palin a renuntat la functia de guvernator de Alaska, ceea ce a dus la speculatii ca s-ar putea pregati pentru a candida la alegerile prezidentiale din 2012.

Reforma asigurarii de sanatate face obiectul unor negocieri dificile in Congres, fiind respins de minoritatea republicana. Proiectul, ce vizeaza furnizarea asigurarii pentru aproape 50 de milioane de americani, provoaca disensiuni si in majoritatea democrata.

Obama i-a criticat sambata pe adversarii reformei sale, care, in opinia sa, deformeaza realitatea pentru a bloca proiectul. "Permiteti-mi sa dezmint zvonurile nebunesti potrivit carora reforma va promova eutanasia sau va duce la o nationalizare a ingrijirilor medicale. Nu este adevarat", a subliniat el.

Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă