1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPăcăleli de 1 aprilie în presa internaţională: Forţa din "Războiul stelelor" există

Păcăleli de 1 aprilie în presa internaţională: Forţa din “Războiul stelelor” există

Confirmarea existenţei Forţei din franciza “Războiul stelelor”, prezenţa unui politician britanic pe o reţea de socializare destinată homosexualilor şi retragerea forţată din activitate a actorilor Matt Damon şi Daniel Craig se numără printre păcălelile de 1 aprilie apărute în presa internaţională, potrivit Mediafax

Miercuri dimineaţă, publicaţia Dernières Nouvelles d’Alsace şi-a amuzat cititorii informându-i că angajaţii Poliţiei din Alsacia (regiune a Franţei, n.r.) vor asigura paza şi ordinea din zonă circulând în automobile Bugatti Veyron (costă peste 1 milion de euro bucata).

Tot în Franţa, publicaţia La Tribune a anunţat că preşedintele François Hollande va suprima programul de lucru săptămânal de 35 de ore. “S-a stabilit! Preşedintele Republicii a decis: reforma pieţei forţei de muncă va fi făcută prin ordonanţă”.

Citește și: GALERIE FOTO. Idei de farse pentru 1 aprilie

Ouăle fermierilor din Loué, o localitate de pe Valea Loarei, vor fi livrate cu ajutorul dronelor. Într-un comunicat de presă, asociaţia Fermierilor din Loué a anunţat lansarea unui serviciu de livrare a ouălor cu ajutorul dronelor, care ajung la clienţi în cel mult o oră. Fermierii din Loué au deschis propria şcoală de pilotare a dronelor, “pentru a garanta o livrare fără omletă”.

Potrivit site-ului Allocine.fr, actorii Matt Damon şi Daniel Craig nu vor mai juca niciodată într-un film. Din lipsa banilor, marile studiouri americane au luat decizia de a înlocui toate starurile de cinema cu actori mai puţin “costisitori”. Matt Damon şi Daniel Craig ar face parte dintre primele “victime”, precizează acelaşi site, care propune cu această ocazie şi o diaporamă cu 25 de actori şi actriţe de la Hollywood şi cu presupuşii lor “înlocuitori”.

Cantal Destination, site-ul Comitetului departamental pentru turism şi staţiuni termale din Cantal, o altă regiune franceză, spune că Puy Mary, cel mai mare vulcan din Europa, a început să se trezească. Jurnaliştii francezi s-au declarat îngrijoraţi din cauza “coloanelor de fum” care sunt emise de cele mai mari conuri vulcanice din acei munţi aflaţi în provincia Auvergne şi care ar fi fost fotografiate de doi localnici în cursul zilei de marţi. Un renumit vulcanolog islandez, Bjorn Stevensen, care a analizat şi erupţia vulcanului Eyjafjallajökull, s-ar fi deplasat deja la faţa locului pentru a studia consecinţele acelor coloane de fum.

Site-ul Next Impact afirmă că HADOPI, organismul francez de protejare a drepturilor de autor pe internet, a inventat o nouă armă pentru a lupta contra pirateriei online. Începând din această lună, în avertismentele ce vor fi trimise internauţilor francezi care au descărcat ilegal seriale de pe internet, HADOPI va adăuga epilogul serialului în cauză, prezentat într-un text scris în majuscule, “pentru ca internauţii să nu mai aibă chef, nici nevoia de a urmări acele seriale”.

Cotidianul France Bleu spune că Thierry Kleiber, un ciocolatier din Belfort, a decis să plaseze pui vii într-unele dintre ouăle sale de ciocolată pe care le va vinde în perioada Paştelui. Clienţii care vor descoperi un pui în oul lor “vor câştiga greutatea lor în ciocolată”, ar fi precizat ciocolatierul francez.

Potrivit asociaţiei de conservare a mediului înconjurător Bretagne Vivante, un naturalist francez a descoperit un dragon – care a primit denumirea ştiinţifică “Dragonus armoricus” – în valea râului Ria d’Etel, în apropiere de Lorient. Asociaţia a îndemnat la o “mobilizare naţională” pentru salvarea “ultimilor dragoni din Bretania”.

Cercetătorii de la CERN au făcut cercetări în privinţa Forţei, celebrul concept din franciza “Războiul stelelor”. Un anumit Ben Kenobi de la Universitatea Tatooine (personaj, respectiv planetă din universul “Star Wars, n.r.) ar fi făcut publice aceste informaţii. Fapt amuzant, celebrul accelerator de particule LHC (Large Hadron Collider) de la CERN este în prezent în pană, din cauza unei defecţiuni electrice.

Publicaţia Le Nouvel Observateur afirmă că “epidemia” de drone care au fost observate în ultimele săptămâni pe cerul de deasupra Parisului ar fi avut legătură cu industria pornografică. Dronele respective ar fi trebuit să filmeze actele sexuale ale parizienilor obişnuiţi prin ferestrele caselor şi apartamentelor acestora. 

Lance Armstrong revine în ciclism. Magnatul rus Oleg Tinkov, proprietarul echipei de ciclişti cu acelaşi nume, l-a concediat pe managerul acesteia, Bjarne Riis, fost câştigător al Turului Franţei. Şi, pentru a-l înlocui, magnatul rus a anunţat numele ciclistului american Lance Armstrong. “Singurul tip care putea să îl depăşească pe Bjarne Riis în privinţa dopajului”, completează, cu umor, presa franceză.

Păcălelile de 1 aprilie nu sunt rezervate doar jurnaliştilor. Companiile de prestigiu se implică şi ele în acest joc de foarte mult timp. Cel mai bun exemplu din acest an vine din partea companiei Samsung, care “promite” să lanseze un telefon mobil în forma unui satâr. “Practic, dar puţin credibil”, au reacţionat internauţii francezi.

La rândul lor, ziarele şi site-urile britanice au publicat o serie de informaţii cu rol de farsă în cursul zilei de miercuri. Site-ul pinknews.co.uk afirmă că Nick Clegg, un apreciat politician britanic, liderul Partidului Liberal-Democrat, un familist convins şi tatăl a trei copii, ar fi decis să se adreseze votanţilor săi într-o manieră insolită, prin intermediul unor reţele de socializare şi întâlniri online destinate homosexualilor – Grindr, Hornet şi Scruff.

Tabloidul Daily Mail afirmă că Jeremy Clarkson, renumitul prezentator al emisiunii automobilistice “Top Gear”, a devenit militant ecologist. Acelaşi tabloid spune că următoarele bancnote de 5 lire sterline vor fi imprimate cu chipul prezentatorului TV şi producătorului muzical Simon Cowell, înlocuind-o astfel pe regina Elizabeth a II-a.

De asemenea, tot Daily Mail spune că numele celor 11 fotbalişti care sunt aleşi să joace în fiecare săptămână pentru echipa de fotbal Manchester United sunt determinate pe baza unor formule astrologice.

The Independent a anunţat că Universitatea din Leicester a decis să îşi schimbe numele în Universitatea Richard al III-lea, în onoarea fostului suveran englez, ale cărui rămăşiţe pământeşti au fost descoperite sub o parcare municipală.

The Telegraph a publicat un articol potrivit căruia celebrul Turn din Pisa va fi transformat într-un hotel de lux, care se va numi “3,99 grade”, după unghiul său actual de înclinaţie, şi se va adresa doar turiştilor arabi bogaţi.

Şi site-ul grupului BBC a intrat în acest joc al farselor, anunţând că va comercializa “replici ale codului vestimentar Tudor”, inspirat din serialul său de televiziune “Wolf Hall”, inspirat la rândul său din cărţile romancierei Hilary Mantel, care vor fi disponibile “în mărimile Henric al VIII-lea, Henric al IX-lea şi Henric XXL”.

Grupul Google a participat şi el la Ziua păcălelilor, publicând o versiune în oglindă a paginii sale de start, care poate fi accesată tastând com.google în fereastra de căutare şi care generează aceleaşi rezultate ca şi versiune obişnuită, dar cu texte scrise ca în oglindă.

Deşi data de 1 aprilie poate fi considerată o zi a farselor copilăreşti, câteva publicaţii şi instituţii prestigioase au decis să participe în acest an la Ziua păcălelilor, publicând articole false.

Astfel, revista Nature, una dintre cele mai apreciate publicaţii ştiinţifice din lume, a publicat miercuri un articol fals care sugerează că dragonii ar putea să existe cu adevărat şi monitorizează existenţa lor în funcţie de creşterea sau scăderea temperaturilor mondiale.

Administratorii celebrei săli de concerte Royal Albert Hall din Londra au publicat o scrisoare – ce ar proveni din arhivele instituţiei – în care membrii trupei The Beatles erau criticaţi pentru modul în care se refereau la această clădire istorică în cântecul “A Day in the Life”. În acea scrisoare, administratorii de la Royal Albert Hall îi “spuneau” managerului trupei The Beatles că rockerii britanici nu ar trebui să mai spună că există 4.000 de găuri în zidurile sălii de concerte: “Chiar dacă vei lua în calcul şi uşile, considerându-le drept găuri, abia se vor face 32”.

Obiceiul de a face păcăleli de 1 aprilie este unul vechi de câteva secole. Precursori ai April Fools’ Day – Ziua Păcălelilor în variantă autohtonă – ar putea fi Festivalul Hilaria (un festival roman), care se desfăşura pe 25 martie, şi Medieval Feast of Fools, care se desfăşura pe 28 decembrie, o zi care încă este marcată în unele ţări de limbă spaniolă.

Cele mai citite

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă