Omul de afaceri Ovidiu Tender, arestat preventiv in dosarul Rafo, in care este acuzat ca a creat un prejudiciu de 2.700 de miliarde de lei, afla astazi daca va fi judecat in stare de libertate, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat ieri luarea unei decizii in acest caz.
Sambata, Tribunalul Bucuresti a decis ca omul de afaceri sa fie eliberat, dar procurorii Parchetului instantei supreme au declarat recurs impotriva hotararii, contestatie care a fost judecata duminica de catre Curtea de Apel. La finalul sedintei de judecata, magistratii CAB au decis sa amane pronuntarea deciziei cu privire la respingerea sau admiterea recursului procurorilor pana astazi. Daca judecatorii CAB vor admite recursul anchetatorilor, omul de afaceri Ovidiu Tender va ramane in arest cel putin pana in 29 septembrie, atunci cand ii expira mandatul de arestare emis anterior pe numele sau.
In eventualitatea in care contestatia procurorilor va fi respinsa, avand in vedere ca decizia este una definitiva, Tender va fi pus in libertate la data expirarii mandatului. Tender este acuzat de anchetatori ca impreuna cu Marian Alexandru Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata care urmarea obtinerea de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma sa fie disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.
Acuzatii grave pentru toti inculpatii
Infractiunile au vizat, pe de o parte, incheierea unor contracte nelegale de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara, in raport cu SC Carom SA Onesti, iar pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti. Tender este acuzat de savarsirea infractiunilor de inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani. Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, tot in forma continuata si calificata, constituire si aderare la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata. Cicilia Dumitrescu a fost deferita justitiei pentru complicitate la inselaciune in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Toader Gaureanu va fi judecat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si continuata, initierea si constituirea unui grup de crima organizata si spalare de bani, in timp ce Bogdan Salajan va fi judecat pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si continuata si initiere si constituire a unui grup de crima organizata. Primul termen din acest dosar va avea loc in 4 septembrie, la Tribunalul Bucuresti.