9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizie la limită. Tender află dacă stă 11 ani în închisoare cu...

Decizie la limită. Tender află dacă stă 11 ani în închisoare cu o zi înainte de prescriere

UPDATE: Curtea de Apel București va da sentința în cazul lui Ovidiu Tender pe 8 iunie, cu o zi înainte de prescrierea faptelor, informează B1 TV. 

*****

Omul de afaceri Ovidiu Tender așteaptă, vineri, verdictul Curții de Apel București în dosarul Rafo-Carom. Procurorii cer pedepse maxime și instituirea sechestrului asigurător pe averea afaceristului. 

Instanța a hotărât, inițial, să îl condamne pe Ovidiu Tender la 11 ani şi jumătate de închisoare, însă decizia nu a fost definitivă. 

Acuzaţiile pe numele lui Ovidiu Tender se prescriu pe 9 iunie. 

În acest dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Citeşte şi: Afaceristul Ovidiu Tender, scăpat de pușcărie și cu averea salvată?

Tender este acuzat că, alături de Marian Iancu, a preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. 

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Pe 20 mai, judecătorii din dosarul Rafo-Carom au fost recuzați de inculpaţii din proces, motiv pentru care cei doi, respectiv magistraţii Daniel Donţete şi Camelia Bogdan, au fost înlocuiţi cu alţi judecători.

În acest proces, magistraţii Camelia Bogdan şi Daniel Donţete au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender şi Marian Iancu, măsura asiguratorie urmând să fie pusă pe conturile bancare, pe acţiunile firmelor pe care le deţin, dar şi asupra conturilor soţiilor sau ale fostelor soţii.

Citește și: Una din firmele lui Ovidiu Tender a intrat în insolvenţă

Judecătorii au decis extinderea sechestrului care fusese pus pe mai multe bunuri ale inculpaţilor din acest proces, dispuse de procurori în 12 ianuarie 2005, în 19 ianuarie 2006, în 17 şi 18 aprilie 2006, în 23 iunie 2006 şi în 4 iulie 2006.

Omul de afaceri Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca “RAFO”. Procesul a durat în acest caz opt ani. 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă