22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialOptzeci şi cinci de români suspectaţi de TRAFIC DE PERSOANE, arestaţi în...

Optzeci şi cinci de români suspectaţi de TRAFIC DE PERSOANE, arestaţi în Canada – presă

Autorităţile din provincia canadiană Ontario au arestat 85 de imigranţi români suspectaţi de trafic de persoane, informează site-ul postului CBC, potrivit Mediafax.

 

Cei 85 sunt suspectaţi de apartenenţă la o reţea ce recruta persoane pentru a le aduce în Canada, promiţându-le locuri de muncă. Însă, în Canada, imigranţii erau forţaţi să comită furturi pentru a-şi plăti datoriile enorme la traficanţii de persoane.

În septembrie, poliţia canadiană a destructurat o reţea internaţională care recruta persoane din România pentru a le coopta în vederea comiterii de furturi în provinciile Ontario şi Quebec. Poliţia regională din Durham a anunţat că au fost acuzate 34 de persoane, iar 28 dintre acestea sunt în arest. Reţeaua ar fi recrutat persoane din România pentru a merge în Canada, unde să solicite statut de refugiat şi să aplice pentru asistenţă socială, iniţial în Toronto şi în împrejurimi. Ulterior, acestea erau cooptate într-o operaţiune de furt şi fraudă şi erau obligate să predea toate profiturile liderilor reţelei.

Misiunea suspecţilor era să urmărească persoane pe străzi şi în magazine, să le distragă atenţia şi să le fure bunuri de valoare, cum ar fi bijuterii.

Potrivit poliţiei, reţeaua ar avea aproximativ 400 de membri. “Aceasta este de departe cea mai amplă investigaţie de acest fel din regiunea Durham”, a declarat şeful poliţiei locale Mike Ewles în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri.

Cele mai citite

Captură record de canabis în Neamț, descoperită în timpul unor percheziții

La faţa locului au fost aduse mai multe TIR-uri, în care a fost încărcată întreaga captură de droguri.Mai multe persoane ar fi fost...

Noi servicii medicale decontate de CNAS începând cu 1 octombrie 2023

Aceste servicii medicale noi includ psihoterapie, dar și alte servicii specializate care se bazează pe nevoile specifice ale pacienților, precum și pe cerințele...

MApN sună mobilizarea în două județe din țară! În ce constă exercițiul la care vor lua parte sute de rezerviști

"În perioada 2 - 7 octombrie 2023, în județele Vrancea și Vaslui se va desfășura Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies