1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialOpt islamiști, UCIȘI într-o operațiune antitero

Opt islamiști, UCIȘI într-o operațiune antitero

Opt combatanți islamiști, care își asumaseră afilierea la gruparea jihadistă Statul Islamic, au fost uciși în Daghestan, mică republică din Caucazul de Nord, au anunțat duminică serviciile de securitate ruse, potrivit Agerpres

Forțele speciale au combătut “un grup înarmat” într-o pădure situată în apropiere de Cecenia, a declarat Comitetul național antiterorist de la Moscova într-un comunicat, fără să indice când exact a avut loc confruntarea.

“În schimbul de focuri, opt militanți au fost neutralizați”, precizează documentul, care adaugă că rebelii își asumaseră recent afilierea la gruparea teroristă Statul Islamic și erau implicați în o serie de atentate împotriva polițiștilor.

Citește și: Aurescu, despre Stat Islamic: Nici un stat nu-și permite să ignore terorismul

Comunicatul, difuzat de agențiile de presă ruse, afirmă că unul dintre combatanții uciși era Adam Taghilov, care organizase un atac asupra capitalei cecene Groznâi, în decembrie 2014, în cursul căruia 14 membri ai forțelor de securitate fuseseră uciși.

Incidentele armate și atacurile împotriva autorităților și forțelor de ordine sunt frecvente în Daghestan, mică republică vecină Ceceniei.

Conducătorul rebeliunii armate islamiste din Caucazul rus, Aliașab Kebekov, a fost ucis de forțele speciale ruse în aprilie, ceea ce nu a împiedicat-o pe aceasta să-și anunțe în iunie afilierea la Statul Islamic.

Citește și:  Pierderi umane URIAȘE, în râzboiul împotriva SI. Câte persoane au decedat, în Irak, în luna iulie

Este pentru prima oară când întreaga rebeliune islamistă din Caucazul rus își oficializează ralierea la Statul Islamic, grupare în rândul căreia luptă deja circa 2.000 de cetățeni ruși, potrivit serviciilor de informații de la Moscova.

Cele mai citite
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă