20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialOprescu: Pretul gigacaloriei este umflat artificial

Oprescu: Pretul gigacaloriei este umflat artificial

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a sustinut, marti, la finalul intalnirii cu premierul si cu primarii de sectoare, ca pretul gigacaloriei este umflat artificial, transmite Realitatea TV.

"Sunt foarte multumit de eficacitatea discutiilor cu premierul Tariceanu, iar concluziile la care am ajuns arata ca pretul gigacaloriei in Bucuresti este marit in mod artificial. O sa stabilesc o intalnire cu ministrul Economiei, Varujan Vozganian, si o sa vedem care sunt solutiile prin care putem reglementa pretul gigacaloriei la nivelul Capitalei", a declarat Sorin Oprescu, la finalul intrunirii de la Palatul Victoria.

Tot cu privire la pretul gigacaloriei, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca se constitui o comisie de audit financiar care va incerca sa stabileasca modul in care pot fi reduse cheltuielile in furnizarea de agent termic catre bucuresteni. Tariceanu a precizat ca este nevoie de acest audit pentru a vedea daca scumpirea ceruta de producator se justifica sau nu.

Edilii au mai discutat astazi si despre problemele legate de infrastructura Capitalei.

Astfel, primarii de sectoare s-au plans premierului Romaniei ca nu pot realiza proiecte de dezvoltare urbana din cauza statutului incert al multor terenuri. Potrivit edililor, situatia juridica neclara a terenurilor impiedica derularea unor proiecte de interes general si, de pe alta parte, faciliteaza dezvoltarea haotica a orasului, prin realizarea de constructii si amenajari neautorizate.

Edilii i-au mai solicitat premierului modificarea legislatiei pentru ca primarii de sector sa dobandeasca mai multe competente, iar la capitolul proiectelor concrete au fost enumerate construirea noilor magistrale de metrou, marirea numarului de locuri in gradinite si sprijinirea proiectului urban Esplanada, prin care ar urma sa apara un nou cartier, in zona centrala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă