9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialOprescu, acuzat de "Salvaţi Bucureştiul" că dărâmă case monument istoric

Oprescu, acuzat de “Salvaţi Bucureştiul” că dărâmă case monument istoric

Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” anunţă, într-un comunicat de presă, că va milita cu toate forţele împotriva realegerii lui Sorin Oprescu ca primar general la alegerile locale din 2012, acuzându-l pe edil că dărâmă case monument istoric şi că, în acelaşi timp, mimează dialogul cu ONG-urile, potrivit NewsIn.

Anunţul asociaţiei vine după ce edilul i-ar fi invitat pe reprezentanţii societăţii civile la Clubul Diplomaţilor, pentru un pahar de şampanie, “după ce doi ani şi jumătate a refuzat dialogul cu ONG-urile din Platforma pentru Bucureşti”, după cum afirmă ONG-urile.

Invitaţia este considerată halucinantă. “Asociaţia ‘Salvaţi Bucureştiul’ nu este o adunătură de pişcotari, ci o organizaţie profesională care a solicitat întâlniri de lucru pe subiecte care ţin de dezvoltarea Bucureştiului”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii asociaţiei mai spun că invitaţie vine în acelaşi timp cu demolarea imobilul din str. Berzei 34, parte a ansamblului monument istoric Ştirbei Vodă.

Recent, Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” a cerut demisia arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, căruia îi reproşează “încălcarea principiilor profesionale şi obedienţa faţă de primarul Sorin Oprescu”.

Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă