27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialOprescu a depus juramantul de investitura

Oprescu a depus juramantul de investitura

Independentul Sorin Oprescu a depus, joi, juramantul la investirea in functia de primar general al Capitalei, dupa validarea noului Consiliu General al Municipiului Bucuresti, in cadrul unei ceremonii organizate la Cercul Militar National, informeaza Mediafax.

"Traim azi un moment important nu numai pentru noi, ci si pentru cei care ne-au trimis aici", a spus, la inceputul discursului, primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Oprescu a vorbit apoi de noua viziune a primarului general, care va fi impartita in trei componente, o componenta strategica care va urmari dezvoltarea Bucurestiului, o alta in care cetateanul va fi in mijlocul deciziilor si cea de-a treia care va imbunatatii calitatea vietii in Capitala.

"Vreau sa actionam ca o echipa, pentru ca avem cu totii o mare responsabilitate. In aceasta echipa, colaboratorii mei sunt consilierii generali, mass-media, legea si respectarea ei si, nu in ultimul rand, negocierea permanenta", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul general le-a reamintit consilierilor ca exista 10-15 mii de oameni care i-au votat si ca asteptarile lor nu trebuie inselate. El a adaugat ca sunt doua milioane de cetateni care nu trebuie intrebati cu cine au votat si trebuie respectati, iar asteptarile lor nu trebuie inselate.

"Voi lucra impreuna cu societatea civila si cu toti colegii primari care vor sa faca in Bucuresti o altfel de administratie", a afirmat Oprescu.

Inainte de depunerea juramantului de catre Sorin Oprescu, a avut loc validarea celor 55 de consilieri generali ai Capitalei, din care 24 de la PDL, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG si trei de la PRM.

Comisia de validare a anuntat persoanele care figurau pe listele partidelor si s-au retras, printre acestea fiind Vasile Blaga si Liviu Negoita de la PDL, Cristian Diaconescu si Marian Vanghelie de la PSD si Irina Loghin de la PRM, locurile acestora fiind luate de urmatorii de listele partidelor.

Cei 55 de consilieri au depus juramantul, fiind astfel validat Consiliul General al Muncipiului Bucuresti pentru urmatorii patru ani, iar ulterior a fost ales presedintele de sedinta al CGMB, acesta fiind Calin Murg (PDL).

Din partea PDL, consilieri vor fi Gheorghe Razvan Murgeanu, Grigore Ioan Popa, Horatiu Florin Tica, Doru Prioteasa, Calin Murg, Vasile Gherasim, Florin Laurentiu Vladan, Mircea Cristian Raicu, Virgil Untaru, Elena Cruceanu, Veronica Toma, Pompiliu Budulan, Cosmin Gabriel Parvu, Silviu George Radoi, Dan Radu Zatreanu, Mihai Cristian Atanasoaie, Mihai Voicu, Tiberiu Ivascu, Lucian Nicolae Duta, Mihai Neagu, Maria Roxana Cosma, Valentin Mircea, Mariana Chiris si si Gabriel Irimie Bacaitan.

Partidul Social Democrat va fi reprezentat in CGMB de Minica Boaja, Cristian Bogdan Georgescu, Doina Burcau, Ion Stan, Mihaela Anton, Doru Giugula, Mariana Campurean, Dumitru Berbecaru, Maria Popa, Mircea Rizoiu, Costel Nedelcu, Dragos Florescu, Bogdan Mihailescu, Alexandru Paduraru, Aurelia Gratiela Draghici si Iasmina Simona Parvulescu.

Partidul National Liberal ii va avea consilieri pe Dan Stefan Meran, Robert Grigorescu, Ion Gabriel Tanase, Florin Alexandru Alexe, Corneliu Costantin Poterasu, Horia Scarlat, Sorin Purcarea si Daniel Nitu.

Cei patru consilieri ai Partidului Noua Generatie Crestin Democrat sunt Daniel Fuciu, Mihai Bogdan Becheanu, Constantin Robert Ionescu si Ioan Gaf-Deac.

PRM va fi reprezentat in CGMB de Victor Teodor Iovici, George Adrian Roseti si Nicusor Stan.

Dintre consilierii generali, vor fi alesi doi viceprimari, in functie de negocierile dintre partide, niciuna dintre formatiunile intrate in CGMB nedetinand majoritatea.

La ceremonie au participat fostul primar al Capitalei Adriean Videanu, primarii sectoarelor 1, 2 si 5, Andrei Chiliman, Neculai Ontanu si Marian Vanghelie, fostul si actualul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu si Ion Tincu.

De asemenea, episcopul vicar patriarhal Varsanufie Prahoveanul i-a transmis noului primar al Capitalei mesajul Patriarhului Daniel, alaturi de acesta la ceremonie fiind prezent si episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Vincentiu Ploiesteanul.

Ceremonia, organizata in Sala de Marmura a Cercului Militar National, a inceput cu intonarea Imnului national, apoi a fost facuta prezenta celor 55 de consilieri generali ai Capitalei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă