29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialOperatiunea "Perseu" contra Cosa Nostra

Operatiunea „Perseu” contra Cosa Nostra

In Italia, peste 1.200 de jandarmi, sustinuti de elicoptere si de echipe cu caini special antrenati, au intervenit ieri in cadrul operatiunii "Perseu" contra Cosa Nostra, temuta mafie siciliana, fiind arestati peste 90 de sefi si membri ai clanurilor.
Cei arestati sunt suspectati ca lucrau la refacerea mafiei siciliene inca numite "caracatita", considerata a fi dezmembrata dupa arestarea in 2006 a ultimului sau boss cunoscut, Bernardo Provenzano.

Procurorul national antimafia, Pietro Grasso, a precizat ca "daca dupa operatiunea din 2006, Cosa Nostra a fost ingenuncheata, Perseu a impiedicat-o sa ridice capul". Persoanele arestate sunt legate de bossul cautat de politia italiana,  Matteo Messina Denaro, care domneste asupra clanului din Trapani (vestul Siciliei) si caruia i s-a incredintat proiectul reconstituirii "Cupolei", varful secret al conducerii Cosei Nostra.
Delictele vizate de "Perseu" sunt cele de asociere mafiota, extorsiune, trafic de arme si trafic international de stupefiante. Ancheta a relevat ca se constituise o noua conducere mafiota cu scopul luarii "deciziilor grave", ca "asasinarea personalitatilor".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă