21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Ilie Carabulea a fost ELIBERAT condiţionat

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ELIBERAT condiţionat

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care ispăşea în Penitenciarul Aiud o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare pentru dare de mită, a fost eliberat, luni, după ce Tribunalul Alba a respins recursul înaintat de procurorii DNA împotriva deciziei de eliberare condiţionată a acestuia, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Tribunalul Alba, instanţa a respins recursul înaintat de DNA Alba Iulia împotriva deciziei Judecătoriei Aiud, care admisese cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, iar hotărârea Tribunalului Alba este definitivă şi executorie.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax că omul de afaceri Ilie Carabulea a părăsit Penitenciarul Aiud imediat după aflarea sentinţei.

Judecătoria Aiud a admis, în 5 septembrie, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, care ispăşea o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare în cadrul Penitenciarului Aiud, însă procurorii DNA Alba Iulia au atacat cu recurs decizia.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat, în 26 aprilie, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Carpatica (BCC), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Citeşte şi:

Cum s-a ajuns la condamnarea magnatului Carabulea

El a fost judecat, în calitate de asociat şi administrator al unor companii din cadrul Atlassib Holding Sibiu, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian Dumitru Cârstea – director la Liceul Carol I din Sibiu şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în septembrie 2010, Florin Apostu, la acea dată şef al Parchetului Judecătoriei Sibiu, a primit de la Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 de lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra procurorului general al României. Revizia a fost facturată între Star Motors Sibiu şi Atlassib Sibiu, ambele fiind firmele lui Carabulea.

În perioada 2006 – octombrie 2010, Apostu a folosit în mod exclusiv şi consecutiv două autoturisme marca Audi A8 şi VW Passat achiziţionate în baza unui contract de leasing financiar între Atlassib Leasing IFN şi Intermedia, ambele societăţi fiind membre ale holdingului Atlassib, condus de Ilie Carabulea. Cele două societăţi au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferentă acestora şi contravaloarea avansului auto, în condiţiile în care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a avut în instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. În aceste dosare, Apostu a dat soluţii şi a verificat soluţiile date de procurorii subordonaţi, se arăta în rechizitoriu.

În cursul anilor 2006, 2007, 2008 şi 2009, pentru a crea o aparenţă de legalitate a utilizării autoturismelor, Apostu a consemnat în declaraţiile de avere că le utilizează în baza unor contracte de leasing.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă