36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Costel Casuneanu, la DNA, in dosarul lui Catalin Voicu

Omul de afaceri Costel Casuneanu, la DNA, in dosarul lui Catalin Voicu

Omul de afaceri Costel Casuneanu s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA, in legatura cu dosarul in care senatorul PSD Catalin Voicu este cercetat pentru trafic de influenta, iar presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la aceasta infractiune, informeaza Mediafax.

Casuneanu a sosit la DNA, la ora 9.00, insotit de avocatul sau, Gheorghita Mateut.

Intrebat daca il cunoaste pe judecatorul Florin Costiniu, Casuneanu a raspuns negativ.

Costel Casuneanu i-ar fi dat bani lui Florin Costiniu pentru ca acesta sa intervina pe langa colegi magistrati in solutionarea unor litigii privind achizitiile publice.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces.

Potrivit surselor citate, dosarele lui Casuneanu in care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 si 3360/2/2009.

Dosarul 6334/2/2008, care a avut termen in data de 27 octombrie 2009, se refera la un recurs privind suspendarea executarii unui act administrativ care vizeaza Asocierea dintre SC "PA&CO International"SRL, SC "Gecor" SRL si SC "Guard Security International" SRL-lider al asocierii SC "PA&CO International" SRL Bacau; Asocierea dintre SC "Spedition UMB" SRL; SC "Tehnostrade"SRL; SC "Drumuri"SRL si SC "Com-Axa" SRL – lider al asocierii SC "Spedition UMB" SRL Bacau si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA Bucuresti.

In 27 octombrie, in acest dosar, completul de trei judecatori ia act de renuntarea la judecarea recursului.

Dosarul 3360/2/2009, care a avut termen de pronuntare in 11 noiembrie 2009, se refera la un recurs intr-un litigiu privind achizitiile publice, partile fiind SC "PA&CO International" SRL Bacau si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Completul de trei judecatori al instantei supreme a respins recursul "ca nefondat".

Dupa respingerea recursului, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, reprosandu-i faptul ca nu i s-a rezolvat litigiul asa cum s-a asteptat.

Joi, procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Florin Costiniu acuzatiile ce ii sunt aduse, acesta fiind urmarit penal de procurorii anticoruptie din 10 decembrie, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

In acelasi dosar, senatorul PSD Catalin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi pretins si primit bani de la oameni de afaceri pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Voicu a fost audiat, in 11 decembrie, de procurorii anticoruptie care i-au impus interdictia de a parasi Capitala, masura pe care senatorul a contestat-o la instanta suprema si care va fi luata in discutie luni.

In ordonanta procurorilor prin care senatorului Voicu i s-a interzis sa paraseasca Capitala, i s-a impus, de asemenea, sa nu intre in contact cu mai multe persoane.

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat, in 11 decembrie, ca nu are voie sa ia legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Nastase si avocatul Cezar Bivolaru.

In acelasi dosar, in urma cu o saptamana, a fost audiat si omul de afaceri Marius Locic. Procurorii anticoruptie au dispus ca Locic sa nu poata parasi Capitala timp de 30 zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă