17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialOmorat de politist pentru ca asculta muzica prea tare

Omorat de politist pentru ca asculta muzica prea tare

O dupa-amiaza pasnica de duminica s-a incheiat tragic pentru un tanar din localitatea galateana Oancea. Barbatul a cazut secerat de sapte gloante, murind cateva ore mai tarziu la spital, dupa ce a fost impuscat de un politist din comuna pe motiv ca asculta muzica la volum maxim.

Ciprian Musat, din localitatea galateana Oancea, in varsta de 28 de ani, se afla duminica, cu masina personala, in fata unui bar din localitate, unde asculta muzica. L-a vazut agentul Toader Teodoru, de 33 de ani, adjunctul sefului Postului de Politie din Oancea, care nu era de serviciu si care s-a declarat deranjat de muzica data prea tare in preajma locuintei sale. Enervat, politistul a venit la bar in haine de casa si cu pistolul in mana, ca "sa faca ordine". I-a cerut tanarului sa dea muzica mai incet, l-a intrebat daca are permis de conducere si i-a spus sa nu conduca daca nu are. Replica tanarului, cum ca nici nu trebuie sa conduca pentru ca are sofer, l-a enervat la culme pe politist, care a scos pistolul si a tras sapte gloante in barbat. Tanarul a fost impuscat in piept, in picioare si in cap. "Nu stiu ce a avut cu el. Statea la bar, langa masina, si a intrat politistul care s-a luat de el.

 

El si fiica mea au un BMW, dar el nu conducea. L-a intrebat daca are permis si baiatul i-a spus ca nu are, dar nu conduce masina. Ce nenorocire! El si fata mea aveau nunta la anul", a povestit mama prietenei lui Ciprian. Un prieten al tanarului, martor la tragedie, sustine ca mai intai politistul a tras trei gloante si a dat sa plece, dar in momentul in care Ciprian era cazut la pamant s-a intors si a mai tras alte patru gloante. Un alt martor al scenei petrecute la barul din localitatea Oancea sustine ca politistul l-ar fi injurat pe tanar si, la intrebarea "De ce ma injuri de mama?", politistul i-ar fi replicat: "Ce, vrei sa te impusc?". Ciprian i-ar fi spus ca da, sa traga, iar politistul a tras. Duminica seara, Ciprian Musat a fost preluat de un echipaj al SMURD Targu Bujor, care l-a transportat la Spitalul de Urgenta Galati, de unde a fost adus cu un elicopter la Spitalul Floreasca, acolo unde a si decedat ieri dimineata.

 

Tanarul avea mai multe plagi impuscate in torace, abdomen si picioare, dar rana cea mai grava a fost la cap. "Politistul i-a atras atentia ca tulbura linistea celor din jur si i-a mai spus sa nu conduca autoturismul pentru ca nu poseda permis. Acesta a fost motivul altercatiei dintre cei doi, iar politistul a folosit armamentul din dotare, provocandu-i victimei mai multe plagi impuscate", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Galati, Cristina Tatulici.

» Arestat
De teama ca va fi linsat de prietenii si rudele lui Ciprian, agentul Teodoru a fugit din Oancea si s-a predat politiei din orasul Beresti. El a fost retinut de politistii de la Investigatii Criminale si a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, care l-au prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Judecatorii au decis ieri arestarea lui Teodoru pentru tentativa la omor, urmand ca incadrarea juridica sa se modifice in omor calificat, deoarece victima a decedat la spital.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă